Kent Haberleri

İŞKUR'dan son dakika açıklaması! Bu kişilere günlük 327 TL para verilecek! Hemen siz de başvurun!

İŞKUR, işbaşı eğitim programları ile işverenlere işgücü ihtiyaçlarına uygun çalışanları ücretsiz olarak bulma fırsatı sunmaktadır. İŞKUR'un işbaşı eğitim programına katılan çalışanlara günlük 327 TL ödeme yapılacak. İşte, İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları başvuru sayfası...  

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), kayıtlı işsizlerin iş deneyimi kazanmalarına ve istihdam edilebilirliklerini artırmalarına yardımcı olmak için işbaşı eğitim programları düzenlemektedir.

 

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,

* 15 yaşını doldurmuş olmak,

* İşverenin birinci ya da ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,

* Emekli olmamak,

* Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,

* Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,

* Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,

* İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekiyor.

Ayrıca, ikiden fazla mesleki kurs veya hizmet içi eğitim programından yararlanılamaz ve kurs ve programlardan yararlanan toplam kişi sayısı üçü geçemez.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI NE KADAR SÜRÜYOR?

Programlar haftada 6 günü geçmemek üzere günde en az 5 saat, en fazla 8 saat ve haftada en fazla 45 saat olarak planlanabilir.

Programın süresi bilişim ve imalat işyerleri ve profesyoneller için en fazla 6 ay, diğer sektörler için en fazla 3 aydır.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanları ve kodlama gibi mevcut ve gelecekteki meslekler olarak kabul edilen alanlarda 18-29 yaş arası gençlere yönelik hizmet içi eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay olarak uygulanıyor.

Tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler için program, en az MEB hayat boyu öğrenme modülleri veya üniversite eğitim modülleri minimum süre ile düzenlenir.

Bu program günde en az 5 saat, en fazla 8 saat, haftada 6 gün, haftada 45 saat ve günde 240 günden fazla olmamak üzere programlanabilir.

 

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINA KATILANLARA NE KADAR ÜCRET VERİLİYOR?

İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden;

* İş arayanlar için günlük 327,18 TL, öğrenciler için 245,38 TL, işsizlik maaşı alanlar için günlük 163,59 TL,

* Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerin düzenlediği programlarda katılımcılara günlük 359,90 TL cep harçlığı verilecektir.

* Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından program süresince karşılanıyor.

 

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İşbaşı eğitim programına başvuru şartlarını taşıyan tüm vatandaşlar, İŞKUR-E şubesi aracılığıyla 81 ilin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden başvurabilir. 

Anne babalara müjde! Aile Bakanlığı peş peşe açıkladı! T.C Kimlik Kartı ile başvuran her ay harçlık gibi PTT'den alacak!
Dolar 4 ay sonra bu rakama fırlayacak! Analistler peş peşe açıkladı! Acilen bakın, hemen dövizciye ışınlanın!
Altınla ilgili hiçbir ekonomistin dile getirmediği flaş açıklama! Öğrenince 'yok artık' diyeceksiniz!