Ekonomi

İslam Memiş açıkladı! Altın alınmalı mı yoksa satılmalı mı?

İslam Memiş, altına dair yeni açıklamalarda bulundu. Ünlü ekonomist altının yönüne dair değerlendirmede bulundu. İşte detaylar!Bu konuya dair araştırılan diğer sorunların cevaplarını İslam Memiş A Haber muhabiri Hande Bayraktar’a verdi

Altına dair son hareketleri vatandaşlar yakından takip ediyor. Bu konuya dair araştırılan diğer sorunların cevaplarını İslam Memiş A Haber muhabiri Hande Bayraktar’a verdi. İşte ayrıntılar…

“Altın piyasasında beklentiler nedir? Altın, yatırım aracı olmayı sürdürecek mi? Altın alınmalı mı yoksa satılmalı mı? Altın fiyatları düşecek mi veya yükselir mi?”

"Ons altın şu sıralarda bin 960 dolar seviyesinde stabil halde. 1.968 dolar seviyesinin kırılması sonucu da biraz zor. Ons altın tarafında kısa vadede 1910 dolar seviyesine kadar bir çekilme beklemekteyim. Altın olarak yönüm ise negatiftir. Altın şimdiler de dolar endeksli olarak yükseliyor.

GÖZLER MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINDA!

Gram altın dolar kurundan almış olduğu destek ile beraber güne yükseliş ile giriş yaptı. Şimdiler de Kapalıçarşı piyasasında gram altın 1.380 TL seviyesinde yer alıyor. Gözler 2 hafta sonra Merkez Bankası'nın faiz kararının ne yönde olacağında. Merkez faiz artırımına gider ise dolar/TL kurunda bir düşüş düşünüyoruz. Merkez Bankası bu yönde bir karar verirse gram altın TL fiyatı 1350 TL seviyesinin altına kısa vade için sarkma yaşanabilir. Bu kısa vadeli düşüşler alım olanağı sunabilir. Ons altında yazın 2 bin 350 dolar seviyesine kar bir yükseliş beklenti içindeyiz.

SATIŞ İÇİN ACELE ETMEYİN!

Gram altın fiyatı yazın 1.450/1.500 TL civarına tekrar yükselme görülecektir. Düğün yapacak olan altın borcu olan ya da altın yatırımı yapacak kişilerin haziran ayı içinde düşünülen 1,350 TL seviyesinin altına düştüğü zaman bir alım olanağı olarak ön planında durabilir. Düşüşler kısa vade kalabilir. Orta ve uzun vadede pozitif beklenti halihazırda devam ediyor. Yastık altında altını olan vatandaşlar satış için acele etmesin. Bankaların alım, satış arasında geniş bir bant var. Bununda önümüzdeki haftalarda normalleşeceğine şahit olacağız. Bu zamanlarda alım yapmak daha karlı olabilir. Altın alacakların biraz beklemeleri daha isabetli olabilir. Merkez Bankası'nın faiz kararını da mutlaka görmek lazım."