Altın & Gümüş

İslam Memiş açıkladı: Altın ve dolar düşecek mi, yükselecek mi?

Ünlü ekonomist İslam Memiş, yeni yayınladığı videoda BDDK'nın hamlesi sonrasında altın ve dolar kurunun izleyeceği akıbete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Dolar, 16

BDDK'nın cuma günü döviz varlıkları 15 milyon TL'nin üzerinde olan şirketlerle ilgili aldığı kararın ardından dolarda hızlı bir düşüş görüldü. Dolar, 16.50 TL seviyelerine kadar indi.

Ünlü Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş de YouTube hesabından yeni gelişmeleri yorumladı.

"Döviz kurlarında yaşanan sert düşüşler, gram altın ve gram gümüşte devam gelir mi, yatırımcısı ne yapmalı, TL'de bekleyenler ne yapmalı, kurlar neden düştü" gibi sorulara yanıt vermeyi planladığını belirten Memiş, BDDK'nın kararını son derece isabetli olduğunu savundu.

İslam Memiş, sözlerine şöyle devam etti: 

"Geçtiğimiz yıl da döviz kuru 18 seviyesini gördüğünde kimse dövizine dokunmuyordu, teminat gösterip kredi kullanıyordu. Türkiye'nin ekonomisi onların umrunda değil. 15 milyon TL karşılığı dövizi olanlar dokunmuyor, TL kredisi kullanıyor. Enflasyon patlak versin, çarşı pazarda insanlar mağdur olsun. Zenginin daha zengin olduğu sistem bozulmuş oldu."

GRAM ALTIN, DOLAR VE GÜMÜŞTE SON DURUM

Memiş, gram altın, dolar ve gümüşteki gerileme için şunları söyledi:

"Dün 17.30 seviyesindeki dolar kuru 16.49'a kadar geriledi, ekranlarda 16.88 civarında. Euro 17.39'a kadar geriledi, şu an 17.82 seviyesinde. Euro Dolar paritesi düşük kalmaya devam ediyor. Gram altın 1020'den 990'a geriledi. Ons fiyatı 1820 dolar seviyesinde. Gümüşün gram fiyatı 11.49 seviyesinde. Gümüş ons 21.14 dolar seviyesinde. Dün 20.62'ye kadar gerilemişti. Artık gümüş dolar bazında dip fiyatlamada gezinmeye devam ediyor.

AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLENTİSİ

Brent petrolün varili 112 dolar seviyesinde. Dolar kurunun düşmesi, petrol fiyatının düşük kalıyor olması pompa fiyatlarının önümüzdeki günlerden itibaren gerileyeceğine işaret ediyor.
Kripto paralarda kısa vade için toparlanma isteğinin devam edeceğini söyleyebilirim.

TL'ye döndüğümüzde dolar TL 17.22 seviyesindeydi, gram altın 1022 seviyesindeydi. Ben günün birinde 16.75'ten doları yerine koyacağız, 950-1000'den gram altınımızı yerine koyacağız, 11.40 lira seviyesinden de gümüşümüzü yerine koyacağız diye sözüm vardı. Mahçup olmadık.

Selçuk Geçer, doların göreceği seviyeyi yatırımcılarla paylaştı

İşte İslam Memiş'in açıkladığı gram altının göreceği pik seviyesi!

Doların patronundan tüm dünyayı korkutan itiraf!