Altın & Gümüş

İslam Memiş açıkladı! Bu yatırımı olanlar için şanlı bir gün olacak

Piyasalarda bir tuhaf dönem yaşanırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu hafta bizi nelerin beklediğini açıkladı. 'Yine şanslı bir gün' diyen Memiş, gram altının gerçek fiyatını da duyurdu. İşte ayrıntılar...Borsa tarafındaki pozitif beklenti devam etse de Eylül ayına girdik ve mutlaka teknik olarak bir düzeltme yapması gerekmekte

Bizi bu hafta piyasalarda nelerin beklediğini değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalından yayınladığı videoda şunları ifade etti:

"Borsa İstanbul 100 endeksi 3222 puan, yüzde 2,55'lik bir değer artışıyla geçen haftayı bitirmişti. Borsa tarafındaki pozitif beklenti devam etse de Eylül ayına girdik ve mutlaka teknik olarak bir düzeltme yapması gerekmekte. Hem dolar bazında hem TL bazında mutlaka bir düzeltme ihtiyacı mevcut. Borsa tarafından çok temkinli olunması gerektiğini düşünenlerdenim. Eylülde hem dip hem zirve seviyelerini göreceğiz ama önce bir düzeltme yapması ve 3 bin puanın altına sarkması gerekiyor ki yükselişler sağlıklı olarak devam etsin. Uzun vadede problem görünmüyor. Borsa yatırımcısı uzun vadeli yatırımcı olması gerekiyor. İlk kez yatırım yapacak olan yatırımcının da teknik olarak bu satışlara hazırlıklı olması gerektiğini düşünmekteyim."

"Dolar TL kuru 18.21 lira seviyesinde. Bu hafta dolar kurunda 18.18 ile 18.28 lira aralığını takip edeceğim. Yukarı yönlü hareketlerde 18.28 lira seviyesi bu hafta direnç konumunda olmayı sürdürecek. Yukarı yönlü bu seviye kırılırsa 18.30'lu rakamları telaffuz edilebilir".

EURO TL NEREYE GİDİYOR?
"Euro TL kuru 18.02 lira seviyesinden haftaya girdi. 18.00 ile 18.20 lira aralığını takip ediyor olacağım. Bu hafta euro bölgesinde önemli gelişmeler yaşanacak. Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası faiz kararını duyuracak. Euro ile işi olanlar Perşembe günü bu kararı takip etmesi lazım."

EURO DOLAR KARŞISINDA AYAĞA KALKABİLECEK Mİ?
"Euro dolar paritesi şu anda 0,99 seviyesinden işlem görmekte. ABD piyasaları kapalı olduğu için, gaz kesilmesinin de etkisiyle haftanın ilk iş gününe satıcılı başladı euro dolar. Bunu normal olarak karşılıyorum ama ileri ki günlerde perşembe cuma günü tekrar toparlanan bir euro karşımızda olabilecek. Geçen hafta Gazprom'un gazı açmayacağız açıklamasının piyasaya yansıması bugün oluyor. Dolar ile euro almak isteyen yatırımcıların bir fırsat yakaladığını görmekteyiz. 0.98 ile 1.05 aralığını bu hafta takip ediyor olacağız."

PETROL FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Brent petrolün varil fiyatı 95 dolar seviyesinde yer alıyor. Yüzde 2.20'lik bir değer artışıyla haftaya girdi. Petrol fiyatlarında 93 ile 98 dolar aralığını takip edeceğiz. Haber akışları farklı olduğu için petrol fiyatlarındaki dalgalı seyir halen devam ediyor. Ancak yine 90 dolar altına sarkmalar görür müyüz bilmiyorum ama yükseliş yönündeki beklentime devam etmekteyiz.

ALTIN DOLAR KARŞISINDA NE YAPACAK?
Altının ons fiyatı 1712 dolar seviyesinde. Bu hafta altının ons fiyatında 1700 ile 1728 dolar aralığını takip ediyor olacağım. Ons tarafından işi olanlar bu bant aralığını bilmesi gerekmekte. Geçen hafta 1700 dolar seviyesinin altına sarktı ama kalıcı olamayıp toparlanmış oldu. Yeniden bu seviyenin altına sarkmak isteyecektir ama önemli olan kalıcı olup olmayacağı olacak.

GRAM ALTIN ASLINDA KAÇ LİRA?
Gram altın 1000 lira gösteriliyor ekranlarda. Şu anda 1012 1017 seviyesinde. Piyasada gram altın için 1005 - 1025 lira aralığını takip edeceğim. Ekran fiyatlarına kanıp işlem yapanlar varsa buna dikkat etmesi lazım.

GÜMÜŞTE SON DURUM
Gümüşün ons fiyatı 18,10 dolar civarında. Yani 18 dolar seviyesinin üzerine ataklar yaptı. Bu hafta için 17.80 ile 18.80 dolar aralığını takip ediyor olacağım. Gümüşün gram fiyatı ekranlarda 10,59 lira diye göstermekteler. Kapalıçarşı piyasasında 11,10 lira düzeyinde.

YİNE ŞANSLI BİR GÜN
Euro dolar paritesi, sterlin dolar paritesi, altın ve gümüşün onsu, dolar karşısında baskılandığı için haftanın ilk iş gününde de bu baskılanma devam ettiği için yine eline yeni TL geçenler ve elinde dolar olup da parite üzerinden euro, sterlin, altın ve gümüş almak isteyen yatırımcı için yine şanslı bir gün başladığını da özellikle belirtmek isterim.