Altın & Gümüş

İslam Memiş altın fiyatlarının 1400 liraya geleceği tarihi açıkladı! 4 seviye detayı

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi. Altın vites artırdı. Gram altın için rekor seviyeyi paylaştı. İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklamalar geldi. İşte tüm detaylar...Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen savaşın etkisiyle birlikte mart ayında güvenli liman olarak görülen altın başta olmak üzere değerli emtiaların fiyatı hızla yükselişe geçti

Son dakika altın fiyatları. Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen savaşın etkisiyle birlikte mart ayında güvenli liman olarak görülen altın başta olmak üzere değerli emtiaların fiyatı hızla yükselişe geçti. Ons altın 2 bin dolar düzeyinin üzerini gördükten sonra düşüşe geçti. Mart ayının sonlarından itibaren altın fiyatlarında düşüş trendi oldu.  

Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, ons altın fiyatları bir anda yükseldi. İslam Memiş, gram altın için yatırımcının yüzünü güldüren seviyeleri paylaştı. Dört kademede altının geleceği seviyeyi açıklayan Memiş, al-sat yapanlara da uyarılar yaptı.

Altın son zamanların en yüksek seviyelerinde fiyatlanmaya devam ediyor. Yatırımcı sarı metalde yaşanan fiyat artışlarını merakla araştırırken Fed'in faiz artırımlarına devam etmeyeceğine dair beklenti değerli metallerin fiyatlarının gelecek günlerde artacağı beklentisini doğurdu. İslam Memiş ise yatırımcıya önemli tavsiyeler verdi.

ALTIN YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRECEK Mİ? 
İslam Memiş, daha önceki açıklamalarında kasım ayında altında sert yükselişlerin devam edeceğine yönelik ifadeler kullanmıştı. Bu açıklamalarını yenileyen Memiş, altın piyasasına yönelik olarak “Pozitif seyrin devam etmesini bekliyorum” dedi. Fed’in gelecek toplantıda 50 baz puanlık faiz artırım beklentilerinin güçlendiğine vurgu yapan Para Piyasaları Uzmanı “Bundan sonra emtia pozitif seyredecek” açıklamasını yaptı.

"ALTIN GİBİ GETİRİSİ VAR" 
Dünya ekonomisinin iyi yerlere gitmediğinin altının çizen Memiş, “Gram altın için 1200-1400 lira seviyelerini bekliyoruz” ifadesini kullanarak gümüş değerlerinde yaşanan artışa dikkat çekti. Memiş, “Altın sekiz aydır baskılanıyor. Daha gidecek yolu var.” sözlerini kullandı.

Memiş şöyle devam etti:

Altının seviyesi yüksek ben harçlıklarımla altın alamıyorum diyenlere gümüşü işaret ediyoruz. Gümüşün gramı 13 lira. En azından birkaç gram kenara koymak sureti ile altın gibi getirisi olan bir emtiadan bahsediyoruz.

GRAM ALTINDA ÖNEMLİ 4 KADEME 
Gram altın için sırayla seviyeler veren Memiş, 1038, 1060, 1090 daha sonra 1400 lira seviyelerine dikkat çekti. Yıl sonunda gram altının 1.400 rakamını göreceğini ifade eden piyasa uzmanı al-sat yapanları da uyardı. Kısa vadeli işlemlerden uzak durulması gerektiğini söyleyen Memiş, en güvenli limanın altın olduğunun altını çizdi.

YENİ ZİRVELER YOLDA
Sert yükselişlerin devam edeceğini kaydeden Memiş, "Yatırımcı elindeki altını bozdurmamalı. Daha yeni zirvelere var" dedi.