Altın & Gümüş

İslam Memiş altın ve gümüşte 2023'ün yol haritasını çizdi! Rekorlar için net tarih

Finans uzmanı İslam Memiş, gram altın ve gram gümüş için 2023 tahminlerini paylaştı. Küresel risklerin artmaya devam ettiğine dikkat çeken Memiş, yatırımcılara “Aceleye gerek yok” diyerek uyarıda bulunmuştu. Yatırımcılara seslenmeye devam eden Memiş, gram altın ve gümüşte yeni rekorlar için tarih pa2022’ye 775 lira seviyesinden başlayan altın yıl sonunda 1100 lira seviyesine çıkarken, finans uzmanı Memiş de yeni rekorların kırılabileceğini tahmin ettiğini ifade etti

Altın ve para piyasalarının uzman isimlerinden İslam Memiş, 2023 yılında gram altın ve gram gümüşün izleyeceği rotayla ilgili önemli bilgiler veriyor. 2022’ye 775 lira seviyesinden başlayan altın yıl sonunda 1100 lira seviyesine çıkarken, finans uzmanı Memiş de yeni rekorların kırılabileceğini tahmin ettiğini ifade etti. TGRT Haber canlı yayınında konuşan Memiş, yatırımcılara acele edilmemesi uyarısı da yaptı.

GRAM ALTIN VE GRAM GÜMÜŞ KAZANDIRDI

Merkez Bankası’nın faiz politikalarının EMTIA fiyatları için belirleyici olduğuna vurgu yapan Memiş, “Altın ve gümüş, 2022 yılı boyunca özellikle Merkez Bankaları’nın faiz politikasından dolayı baskı altında kalmıştı. Kasım ayı itibariyle yükseliş trendine başladı. Ancak kalan süre içinde altın ve gümüş fiyatları ciddi baskı altında kaldı.” yorumunu yaptı.

Finans uzmanı İslam Memiş, gram altın ve gram gümüşün yatırımcısına 2022 yılında en çok kazandıran enstrümanlardan birisi olduğuna değindi. Gram fiyatları kazandırırken, ons altın tarafında ciddi baskılanmalar olduğuna vurgu yapan Memiş, “2023 yılında altın ve gümüş tarafındaki pozitif görünümün devam edeceğini tahmin ediyorum. Özellikle yatırımcısı da satış için çok aceleci davranmamalı.” uyarısında bulundu.

“FED’in faiz artırma politikası Mart ayı itibariyle bitecektir. Riskler artmaya devam ediyor.” Diyen Memiş, özellikle jeopolitik risklerin yeni yılda yükseleceğine vurgu yaptı. Memiş, “Enerji krizi ve gıda krizi ve resesyonla ilgili süreç bekleniyor. Bu da EMTIA fiyatlarını pozitif etkileyen faktörler arasında bulunuyor. Özellikle gram altın ve gram gümüş tarafında yeni rekorlar gelecektir.” diyerek 2023’ün kazançlı olacağına dikkat çekti.

Gram altın yıla 775 lira seviyesinden başlarken bugün ise 1100 lira seviyesine yükselmiş durumda. Finans analisti Memiş’e göre altında yukarı yönlü ataklar 2023 yılında da devam edecek.

Gümüşün gram fiyatı 9,92 lira seviyesinden yıla başlamıştı. Bugün ise 14,30-14,40 lira seviyesine çıktı. Memiş’e göre gümüş de yeni yılda kazandıracak EMTIA’lardan birisi olacak.

GÜMÜŞÜN HEDEFİ 37 DOLAR
Gümüşün 2023’te 37 dolara ulaşacağı tahminleri hakkında yorum yapan Memiş, “Bu tahminlere katılıyorum çünkü gümüşün gerçek değeri bu değil. 2022 yılında gram gümüş beklentimiz 20, ons tarafında 40 dolardı. Dolayısıyla çok baskılandığı için gerçek değerinin altında işlemler görmeye devam ediyo

“AL-SAT YAPANLAR CİDDİ ANLAMDA ZARAR EDECEK”
Yeni yılda piyasaların izleyeceği yolla ilgili tahmin yapan Memiş, “2023’te çok oynak bir piyasa bekliyorum. Yatırımcının varlıklarına sahip çıkması çok önemli olacaktır. Finansal piyasalarda kısa vadeli al sat yapanların ciddi anlamda zarar edeceği bir dönem olabilir. Kafa karışıklığı ve belirsizlik olacaktır. Resesyonla ilgili şirket iflasları haberi gelebilir.” dedi.

Yatırımcılara önemli uyarılarda bulunan Finans Analisti Memiş, vatandaşların 2023 ödemelerine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. “Herkes ayağına yorganına göre uzatsın” diyen Memiş, dünyada ciddi anlamda alım gücünün azalacağını söyledi.