Altın & Gümüş

İslam Memiş altın tahmininde bu defa yanıldı! Sebebini böyle açıkladı

Altın piyasası uzmanı İslam Memiş, gram altının yıl sonunda 1450 lira olacağı yönündeki tahmininin gerçekleşmemesinin nedenini tek tek açıkladı. Yatırımcılar yepyeni tavsiyeler veren Memiş'in o sözleri merak ediliyor. İşte tüm detaylar...İslam Memiş altın yatırımcısına da birtakım uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. İslam Memiş altın yatırımcısına da birtakım uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi. Memiş, yıl sonunda altın fiyatlarının 1450 lira ulaşacağı tahminin tutmamasını ise bu sözlerle açıkladı. İşte herkesin merak ettiği o detay...

Nasıl Bir Ekonomi TV'de konuşan Memiş şu ifadeleri kullandı:

"Ekran fiyatlarıyla fiziki taraftaki işlemler ayrı. Ekranlarda gram altının fiyatı 20 lira daha ucuz görünüyor. Ben de diyorum ki sadece altın alacaklar değil altın alacaklar da dahil o ekrandaki fiyatlardan bozdurursanız zarar ederseniz."

"Zarar etmeyin" diyen Memiş, "Bunu tekrarlama sebebim şu: Gençler araba almak istiyor. Tekrar bir ev alma, arazi almak düşüncesi oluyor. Bu birikimlerini de bozdurmak zorunda kalıyor. Haliyle ekran fiyatlarına bakıp bozdurmak hoş gelmiyor. Fırsatçılık yapan insanlar da var" dedi.

"Şu an gram bin 70 lira ama serbest piyasada bin 80 lira" diyen Memiş şöyle devam etti: "Şimdi bin 100'lü rakamlar karşımızda. Sadece dolar kurundan destek alarak gram altın buralara geldi. Ons altın daha bu işe dahil olmadı."

SEBEBİNİ AÇIKLADI

Memiş ons altının gram atlına destek vereceğini söyleyerek, "Bin 830 dolar üzerindeki atakların gram altın fiyatına da destek vereceğini görebiliriz. Bin 830 doların üstüne çıkarsa ons altın, gram altın da bin 100 aralığına gelir." dedi.

Daha önce yaptığı açıklamalarda bu yıl gram altının bin 450 lira olacağını söyleyen Memiş bu öngörüsünün gerçekleşmeme sebebini de şöyle açıkladı: "Bu yılla alakalı gram altın için bin 450 lira bir beklentim vardı. Dışarda ons altını serbest bırakmadılar.

Yoksa şu an gram altın bin 450 liraydı. Altın enflasyondan, resesyondan beslenir. Burada tamamen bir tezat vardı. Normalde dolar TL 20 lira seviyesinin üstünde. Hem kur hem de ons altın baskılanıyor."