Altın & Gümüş

İslam Memiş, altından dolardan çıktı! Yatırımını oraya çekti: 1'e 100 kazandırıyor

Uzman isim İslam Memiş, Amerika'nın enflasyon verisinin açıklanmasıyla ciddi toparlanmaların olduğunu belirtti. Beklentinin altında açıklanan enflasyon Amerika Merkez Bankası'nın (FED) ne kadar faiz artıracağı sorusunu getirirken, İslam Memiş doların değer kaybı yaşadığını ifade etti.Dolar ve Euro'nın uluslararası piyasada değer kaybettiğini belirten Memiş, Sterlin/dolar paritesinde ve kripto paralarda toparlanmalar yaşandığını ifade etti

Piyasa analisti İslam Memiş, Amerika'nın enflasyon oranlarının beklentinin altında çıktığını belirtti. Dolar ve Euro'nın uluslararası piyasada değer kaybettiğini belirten Memiş, Sterlin/dolar paritesinde ve kripto paralarda toparlanmalar yaşandığını ifade etti.

DOLAR DEĞER KAYBEDİYOR
Piyasalarda dolar endeksinin 106 dolardan 104,82 seviyesine gerilediğini söyleyen Memiş, doların değer kaybettiğini ifade ederek, "Uluslararası piyasalarda dolar değer kaybederken yurt içi piyasalarda gücünü korumaya devam etmekte. Yurt içi piyasalarda dolar geniş bant aralığında, 17,80 TL ila 18 TL arasında dalgalanmakta. Hafif toparlanan altının ons fiyatı yeniden 1800 dolar seviyesine sarkıyor. Emtia piyasalarında negatif seyri mevcut. Karışık bir seyir var. Piyasaların beklentisi karşılanmıyor" diye konuştu.

EN KARLI BORSA ÇIKTI
Şu an kendi yatırım aracının borsa olduğunu belirten İslam Memiş dolar ve altınlarını daha önce ekonomiye destek amacıyla elinden çıkarmıştı. Dolar endeksinin düşmesiyle uluslararası piyasalarda doların değer kaybettiğini ifade eden Memiş, kazananın ise borsa olduğunun altını çizdi. Küresel piyasada borsalarda ralli yaşanmadığını söyleyen İslam Memiş, Borsa İstanbul'un ise 2.858 seviyesine yükselerek yoluna devam ettiğini belirtti. Memiş, euronun artma sebebini ise "Euro/dolar paritesindeki artış. Euro/TL kuru bugün yüksek kazandırıyor. Dolarla ilgili gergin bir bekleyiş mevcut. Uluslararası piyasalarda değer kaybeden doların yurt içi piyasalarda gerilememesi riski tarafında fiyatlanmaya neden olmakta" diye konuştu.

 

BİTCOİN CİDDİ ANLAMDA BASKILANMIŞTI
Bitcoin'le ilgili değerlendirme yapan İslam Memiş, 2 günlük düşüş sonrası yükselişe geçen Bitcoin için tahmin yaptı. Memiş, "Bitcoin’de 24 bin-27 bin dolar aralığını tahmin etmekteyiz. 24 bin üstüne tutunursa 27 bin dolardan bahsedebiliyoruz. Çok ciddi anlamda baskılanıyordu. Tüm yatırım araçlarında tedirgin bir bekleyiş mevcut. Piyasalar bir hikaye beklemekte. Bu ayın hikayesi ABD enflasyon rakamları idi. Önümüzdeki ayın hikayesi ise Fed faiz artırımı olamakta." tahminini yaptı..