18 / 10 / 2024

İslam Memiş bu defa da gram altının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı!

İslam Memiş bu defa da gram altının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı!

Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Finans analisti İslam Memiş, gram altınla ilgili yıl sonu tahminini açıkladı. Peki yatırımcıların gözdesi gram altın yıl sonunda ne kadar olacak? 




Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve yatırımcıların da en çok takip ettiği isimler arasına adını yazdıran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı  İslam Memiş, gram altınla ilgili yıl sonu tahminini de resmen açıkladı. 

Yaptığı açıklamada Jeopolitik risklere dikkat çeken Finans Analisti İslam Memiş, borsa, döviz kurları ve kripto paralar için de değerlendirmeler yer aldı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Haber Global’e yaptığı açıklamalarda  "Son 1 aydır borsa tarafında düşüşler halen sürüyor. 8821 puanda borsa. 8400-9400 aralığında sene sonuna kadar oyalanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.  İslam Memiş ayrıca gram altının yıl sonunda 3 bin 500 TL'ye kadar çıkabileceğini de söyledi. 

Ozan Alaca imzalı habere göre İslam Memiş, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "En önemli nedenlerinden bir tanesi, borsa yatırımcılarının güvenini kaybetmesi. Yeni yatırımcılar borsa tarafından uzaklaşıyor. Jeopolitik gerilimler de yabancıların çıkışlarını hızlandırıyor. Birçok etken belirsiz. Bu sürdükçe borsadan çıkıp, faizden çıkıp, döviz ve altına kaymalar da başladı. Tarım emtiaları alternatifleri var. Bunları da değerlendirebilir yatırımcılar."

İslam Memiş bu defa da gram altının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı!

Finans Analisti İslam Memiş, yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında yer alan altınla ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı: Altın tarafında orta ve uzun vadede beklentimiz pozitif yönde sürüyor. Bugün de yeni güne yükselişle güne başladı. Geçen hafta düşüşteydi. 2680 dolar ons altın var, gram altın 3 bin 67 lira. 3 bin 15'e kadar gerilemişti.

Biz 2 bin 980-3 bin 80 aralığını takip ediyoruz gram altında. Ons altında 2 bin 680 seviyesini takip ediyoruz. Ekim ayındaki düşüşler kalıcı olmayacak. Yeniden rekorlar göreceğiz.

Merkez bankalarının faiz indirimleri sürecek, bu da altın fiyatlarını pozitif şekilde etkiliyor. Merkez bankalarının fiziki talebi devam ediyor. Alım için hızlı davranmak gerekli. Euro, dolara kıyasla aşırı değer kaybediyor.

Avrupa Merkez Bankası'ndan da 25 baz puanlık indirim bekliyoruz. Euro/dolar paritesinde yukarıda 1.10, aşağıda 1.05 seviyeleri var. Dolar/TL kurunda da sene sonu beklentimiz pozitif yönde sürüyor. 

Kripto paralarda ise 55-68 bin dolar aralığını takip etmeye devam ediyoruz."

 

Konut kredisi kullanacaklar dikkat: Sözleşme yazılı veya mesafeli olarak yapılmadıkça geçerli olmayacak! 

6 Şubat depremlerinden etkilenen köyler için flaş karar! Deprem bölgesindeki imar yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

TEDB Başkanı Hakan Akçam: Konut fiyatları nominalde artışta, reelde düşüşte!


Geri Dön