27 / 07 / 2024

İslam Memiş bu hafta alınması gereken yatırım aracını telaffuz etti!

İslam Memiş bu hafta alınması gereken yatırım aracını telaffuz etti!

Finans analisti İslam Memiş yaptığı açıklamada piyasalarla ilgili önemli değerlendirmeler yaparak, bu hafta alınması gereken yatırım aracını telaffuz etti.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Yaptığı her açıklama yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar karşısındaki enstürmanların FED'e kadar oyalanacağını dile getirerek, yatırımcılara bu hafta alım fırsatını da duyurdu. 

Finans Analisti İslam Memiş yayımladığı videoda piyasalara ilişkin şu açıklamaları yaptı: "BİST 100 endeksi haftayı 10 bin 891 puan seviyesinden tamamladı. 0,18'lik bir değer artışı yatay bir biçimde fakat 10 bin 900 puan seviyesinin altında tamamladığını gözlemliyoruz.  10 bin 900 puan seviyelerinde tutunamayan bir endeks var karşımızda. Önümüzdeki hafta eğer bir tepki alımı gelirse 10 bin 900 puan seviyelerinin üstünde tutunabilirse 11 bin devamında 11 bin 200 dirençleri var. Söz konusu bu yükselişler cılız kaldığı için endeks tarafında kendine bir yön arayışı da bekliyor. 

Yurt dışında merakla beklenen şirket bilançoları açıklandı. Burada borsalarda satışlarda gördük bu nedenle gelişmekte olan ülke piyasaları da borsadaki nasibini aldı. Borsa tarafında şu an için beklemeyi tercih ediyoruz.

İslam Memiş bu hafta alınması gereken yatırım aracını telaffuz etti!


DOLAR/TL KURU

Dolar kuru 32 TL 94 kuruş seviyelerinde bir kapanış gerçekleştirdi. Not artırımının ardından 33 Türk Lirası seviyelerinin altına sarkan dolar kurunda yatay bir seyir var. 32,80-33,10 TL bant aralığını takip etmeye devam edeceğiz.

Euro dolar paritesi yatay bir biçimde kapanış yaptı. Takip etmiş olduğumuz bant aralığı yine aynı. Özellikle belirtmek isterim ki euro dolar paritesi Ons altın, Ons gümüş, dolar karşısındaki enstürmanlar FED'e kadar oyalanacak.

Emtia tarafında oyalanmanın, dolar karşısındaki varlıkların oyalanmasının 1-2 hafta kadar devam edeceğini söyledim Benim yine aynı düşüncem geçerli. FED'e kadar bu piyasaları oyalayacaklar diye tahmin ediyorum.

Şu da iyi bir haber. Altın ve gümüş tarafında hiç panik yapmayın. Hatta eğer varsa nakitiniz ilave edin. Bu fiyatlar şu an için kalıcı değil, düşüşler de kalıcı değil. Söz konusu bu düşüşler, kar satışları kalıcı değil, ONS tarafta sene sonuyla ilgili beklentimiz sürüyor. 2 bin 380 dolar seviyelerinin altındaki rakamlar alım fırsatı.


GRAM ALTIN

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasındaki gram altın serbest piyasalarda 2 bin 565-2 bin 579 Türk Lirası aralığında. Gram altın Ons altını takip etmeyi sürdürüyor. Ons gerileyince gram gerileyip Ons çıkınca gram altın da çıkıyor. Destek seviyelerinin üstünü zorlayan bir gram altın karşımızda var. Bu hafta ajandamızda 2 bin 580, 2 bin 680 aralığını tekrar takip etmeyi sürdürüyoruz. FED'e kadar yeniden 2 bin 580, 2 bin 680 aralığını takip edeceğiz. Sene sonunda 3 bin-3 bin 500 aralığındaki beklentimiz sürdüğü için elimizdeki varlıklara sahip çıkacağız. Düşüşler yaşandıkça da buna ilave yapmak için de fırsat kollamayı sürdüreceğiz. Yaşanan bu düşüşler kalıcı değil, teknik düzeltmelerdir. Söz konusu bu düşüşler teknik satışlar kalıcı değildir."

 

 

İcra takibine alınan bireysel kredi ve kredi kartı borçları 30 milyar 514 milyon TL arttı!

600 yataklı dev hastane inşa etmişti! 49 yıllık inşaat şirketi konkordato talep etti!

Konut birim fiyatı bin 37 dolara yükseldi!


Geri Dön