Altın & Gümüş

İslam Memiş, 'gram altın rekor kırabilir' dedi, yatırımcı için son fırsatı açıkladı

Piyasada yükselişler devam ederken gram altın 1.015,90 TL ile alıcının karşısına çıkıyor. Euro/Dolar paritesinde dengeler değişirken elinde altın olanları gram altın uygun için al-sat fiyatları araştırılıyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, düğün yapacaklar için korkutan seviyeyi açıkladı.Baskılanan emtia araçları yükselişe geçerken Piyasa Uzmanı İslam Memiş, özellikle gram altın yatırımcılarına kritik bir açıklama yaptı

Gram altın son yılların en yüksek seviyesine erişti. Baskılanan emtia araçları yükselişe geçerken Piyasa Uzmanı İslam Memiş, özellikle gram altın yatırımcılarına kritik bir açıklama yaptı. Düğün yapacaklar uygun alış tarihini beklerken Memiş, üzen haberi açıkladı. Sarma olmayacağını ifade eden Memiş, bakın gram altın için hangi seviyeyi açıkladı?

GRAM ALTIN ALACAKLAR DİKKAT
Gram altın fiyatlarında 1020-1040'ı lira seviyelerinin talip edilmesi gerektiğini ifade eden Memiş, 1000 lira rakamını bekleyenleri ise uyardı. "1000'in altına sarkma ihtimali çok zayıf" diyen İslam Memiş, yeni rekorların da altını çizdi. Memiş, "Yeni rekorlarını kırabilir yılın son bölümünde. Fiyat farkları da göz önünde bulundurulması gerekiyor. 1 yıl sonrası için düğün hazırlığı yapanların altın üzerinden yatırım yapması gerekmekte. Yıllık getiriyi göz önünde bulundurunca 1 yıl önceden hazırlık mantıklı." dedi.

FED KRİPTO PARALARI BASKILIYOR
Yaşanılan Enflasyonist ortamın bitme ihtimalini çok zayıf olduğunu dile getiren İslam Memiş, FED kararlarının takip edilmesi gerektiğini ifade ett. Son dönemlerde kripto paralarda yaşanan düşüşlerin FED baskısından kaynaklı olduğunu kaydeden Memiş, "Bu süreçte ben en az 1 yıl daha baskı altında kalma ihtimalini yüksek görmekteyim. Güçlü dolar Fed'in de işine yaramıyor, ara ara işin içine girecekler. Beklemek daha iyi." diye konuştu.

 

BORSADA RİSKİ FİYATLANMA
Borsadaki fiyatlanmaların daha riskli olduğunu kaydeden Memiş, düzeltme hareketinin henüz gelmediğini ifade etti. Yabancı yatırımcılar da borsaya giriş yaptığını ifade eden Memiş, acemi yatırımcıların buna dikkat etmesi gerektiğini belirtti. 6 ay vadeyi göz önünde bulundurmak gerektiğini savunan Memiş, "Enflasyona karşı borsanın ciddi anlamda yatırımları koruduğu biliniyor. Son 20 yılda altından sonra enflasyona karşı en fazla koruya borsa oalrak karşımıza çıktı. Birinci sırada vade önemli, ikinci sırada teknik destek mühim. Sanayi tarafı, bilişim tarafı mühim. Özellikle enerji şirketlerini önemsemekteyim." yorumunu yaptı.