Altın & Gümüş

İslam Memiş gram altın yerine bunu önerdi! Altın alamayanlar akın etti! İşte detaylar!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yerine başka bir yatırım aracı önerdi. İşte haberin detayları!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Altının maliyetinin altından kalkmak zorlaşıyor" dedi ve başka bir yatırım aracına vatandaşların yönelebileceğini dile getirdi.

İşte haberin detayları…

Yükselen altın fiyatlarından dolayı alım gücü altına yetmeyen kişilerin başka yatırım arayışlarına girdi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'te takı kültürünün devam etmesi için yol gösterdi.

Altın kadar olmasa da yatırım olarak tercih edilen gümüş de artık düğünlerde takı olarak tercih edilmeye başlandı. Piyasalarda düğünlerde takı olarak takılmaya uygun 5, 10 ve 20 gramlık gümüş sikkeler yer alıyor ve satılıyor. Finans Analisti İslam Memiş, son dönemde gümüşe artan talep ile birlikte bazı açıklamalarda bulundu.

GÜMÜŞ FARKINDALIĞI ARTTI

Ülkemizde gümüş farkındalığının son zamanlarda giderek arttığını ifade eden Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Altının maliyetinin altından kalkmak giderek zorlaşıyor. Türkiye’de özellikle son iki yılda gümüş farkındalığı oluşmaya başladı. Gelenekçi yatırımı tercih eden vatandaşlarımız altın biriktiriyordu. Son iki yılda bankalardaki rakamlara baktığımızda gümüşte yüzde 100’ü geçen artış meydana geldi" dedi.

Gümüşün de aynı altın gibi uzun vade için bakıldığında aynı ölçüde bir yatırım aracı olduğunu söyleyen İslam Memiş, "Gümüş alımı da aynı altın gibi fiziki olarak yapılıyor, bankalar aracılığı ile de gümüş alımı yapılabilir. Gelecek yıllara bakıldığı zaman ise gümüşte gram bazında ve ons bazınca ciddi yükselişler olacak gibi. Gümüş de altın gibi uzun vadeli bir yatırım aracıdır. Gümüş yatırımcısının altına göre daha fazla sabırlı olması gerekir" diye konuştu.

Altın fiyatlarının yüksek olmasının gümüşe ilgiyi artırdığını söyleyen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Bizim geleneklerimizde altın takı kültürü vardır. Bu dönemde altın fiyatları yüksek olduğu için vatandaşların gümüşe talebi arttı. Altın alamayan insanlar takı kültürünü gümüş olarak devam ettirebilir. Gümüş sikkeler takı kültürümüzün yok olmasını önleyecek. Yatırımcılar finansal piyasalarda gümüşe talep göstermektedir. Takı kısmında ise yeni yeni talepler oluşmaya başladı. Takı konusunda altından gümüşe geçmek kolay olmayacaktır. Zaman içinde takı törenlerinde gümüş daha fazla tercih edilecektir" dedi.

BİM’den beklenen yağ indirimi geldi! 30 Ağustos 5 litre Ayçiçek yağı ne kadar?

12 kilo tüp ne kadar oldu? İpragaz tüp fiyatları ne kadar? İşte 31 Ağustos 2022 tüp fiyatları!

TOKİ sosyal konut başvuru şartları belli oldu mu? 2022 TOKİ sosyal konut başvuru ne zaman?