Ekonomi

İslam Memiş, gram altında 1500 TL'nin üstü için o tarihi işaret etti!

İslam Memiş gram altının 1500 liranın üzerinde seyredeceği tarihi açıkladı! Yaptığı tahminlerle adından sık sık söz ettiren Memiş, bugün sosyal medya hesabı üzerinden dolar kurunda ciddi bir satış gelebileceğini işaret etti

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten, dolar kuru ile ilgili ilgi çeken bir uyarı geldi. Yaptığı tahminlerle adından sık sık söz ettiren Memiş, bugün sosyal medya hesabı üzerinden dolar kurunda ciddi bir satış gelebileceğini işaret etti. İslam Memiş'in takipçileri şimdi bu tahminin tutup tutmayacağını merak ediyor.

DAHA ÖNCE BİLMİŞTİ

Para ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, geçmişte dolar kuru ile ilgili benzer uyarıda bulunmuş ve tahminleri doğru çıkmıştı. İslam Memiş'in takipçileri şimdi bu tahminin nasıl neticeleneceğini merak ediyor.

DOLAR -TL  KURU

Dolar/TL, piyasada ABD istihdam verisi sonrası 18,59 civarında işlem görüyor. Dün dolar kurunda rekor gelmişti.

PEKİ DXY NEDİR?

 gram altın ise 1000 lirayı aşmıştı. Geçtiğimiz gün ise 1033 lirayı gören gram altın bu seviyeden dönmüştü. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Gram altının Ekim ayına hızlı bir yükselişle başladığının altını çizen Memiş, ay boyunca bu yükselişlerin devam edeceğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Şu anda 1.031-1.034 lira civarında. Altında 1.060 lira seviyesi kısa vade için direnç seviyesi, 1.060 lira kırılırsa 1.090 liraya çıkar. Ekim ve Kasım ayında yükselişler devam edecek"

"Jeopolitik riskler devam ediyor" vurgusu yapan Memiş, Kasım ayının ortasında ABD'de yapılacak olan ara seçimlere dikkat çekerek "Milliyetçilik ruhunun artması için ABD'de jeopolitik riskleri tırmandıran yeni açıklamalar olabilir.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 7 Ekim 2022 tarihinde saat 18.16'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.59 Türk Lirası, euro 18,16 Türk Lirası, altının gramı ise bin 19 Türk Lirası değerinde.

Uzman isim açıkladı: İşte asgari ücrete beklenen zam oranı!

İslam Memiş gram altın için 'tarihi fırsat' diyerek uyardı!

Selçuk Geçer'den dolarla ilgili çılgın iddia!