Altın & Gümüş

İslam Memiş, gram altında rekor beklediği tarihi verdi! Çok az süre kaldı

Altın fiyatlarında yeni gelişme. Piyasa uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına rekor beklediği tarihi ve alım fırsatı yapılacak tarihi açıklayarak uyarılarda bulundu. İşte tüm detaylar...Altın fiyatlarında sert  bir yükseliş yaşanırken yatırımcılar sevinmeye başladı

Son dakika altın fiyatları. Altın fiyatlarında sert  bir yükseliş yaşanırken yatırımcılar sevinmeye başladı. Ancak yatırım uzmanlarından yeni uyarılar geldi.

Piyasa uzmanı İslam Memiş, A Haber'e yaptığı açıklamada yatırımcılar için yeni rota çizdi. İşte İslam Memiş'in o uyarıları:
"Eylül ayınında altın ve gümüş fiyatları baskı altında geçti. Yükselişlerin başlayacağı tarihi ekim ayı olarak işaret etmiştik. Ons altın bir haftada 100 dolar geri çekilmeyi toparladı. Hızlı bir toparlanmayla 1715 dolar seviyesine geldi. Tekrar bir geri çekilme gördü. Gram altın da tekrar toparlandı. 1022-1026 seviyesinde oldu. Gram altında yıl sonuna kadar yükseliş sürecek. Gram altında kasım ayının ortalarında yeni rekorlar görebiliriz. Özellikle 1200 seviyesi direnç seviyesi kasım ayında görülebilir. Yukarı yönlü kırılma olduktan sonra daha üst rakamları görebiliriz.

Son 5 ayda baskılanan altın fiyatı vardı. Fed muhtemelen biraz daha güvercin olacak. Biraz daha sakinleşecek. Piyasalar normalleşecek. Dolar için yıl sonu tahminimiz de 20 -21 lira. Dolardan destek toplayan gram altında yükselişler devam edecek. Elinde gram altını olanlar bozdurmayı planlayanlar da aceleci davranmaması lazım. Alım yapacaklar ise şimdi çok hızlı yükseldiği için kar satışı olacaktır. Tekrar 1020 lira seviyesinin altına sarkarsa alım fırsatı olabilir.

Fed'in politikası zaten sağlıklı politikalar değil. Resesyonu kabul etmiyor. Enflasyonun geçici olduğunu söylüyor. 2023 yılında rüzgar tersine dönebilir. Agresif politikalarını bırakabilirler. 2023 yılında faiz indirimi yapabilir. Daha güvercin bir faiz artırımı gelebilir. Gelişmiş ülkeler faiz artırımlarını biraz daha bekletebilirler.
 

Gümüş büyük bir sürpriz yaptı. Yüzde 9 arttı. Altın alamıyorum diyenler gümüşe yönelmesi gerekiyor. Gümüş altına kıyasla performansı daha hızlı olabilir.

Kasım ortası gibi döviz kurunda bir zirve bekliyorum. Bu da gram altın TL fiyatını 1200 - 1250 lira seviyesini işaret ediyor. Ons altında beklediğimiz yükseliş trendi olursa gram altın TL fiyatı bu yılı 1450 lira seviyesinde tamamlayabilir.