Altın & Gümüş

İslam Memiş herkesi şaşırtı 'Gram altın bedava'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Serbest piyasalarda bin 128 lira seviyesinden geçen haftayı tamamlayan gram altın, ucuz değil bedava. Kime göre? Yıllık pozisyon alabilen, hayal kurmayanlara." ifadelerini kullandı. Kime göre? Yıllık pozisyon almayı başaran, hayal kurmayanlara

Altın ve Para Piyasalarının önde gelen isimlerinden İslam Memiş, "Serbest piyasalarda 1128 lira seviyesinden geçen haftayı noktalayan gram altın, ucuz değil bedava. Kime göre? Yıllık pozisyon almayı başaran, hayal kurmayanlara." dedi.

İslam Memiş, TV 100'deki köşesinde, geçtiğimiz hafta gram altında ons nedenli düşüş olduğunu, ekranlarda 1100 lira seviyesinin görüldüğünü ifade etti. "Görüldü ancak kimseye aldırmadılar!" diyen İslam Memiş, "Serbest piyasalarda 1128 lira dolaylarından geçen haftayı tamamlayan gram altın, ucuz değil adeta bedava. Kime göre? Yıllık pozisyon alabilen, hayal kurmayanlara." ifadelerini kullandı.

Yıllık bazda bin 450 lira seviyesi kırıldıktan sonra hedefinin bin 550 lira olduğunu belirten İslam Memiş, yazısında, "Dolar ve ons tarafında beklediğim sert ataklar yılın ikinci yarısına tekabül ediyor. Bu hafta bin 128-bin 148 lira aralığını takip edeceğim." ifadelerine yer verdi.

Ons altın ile ilgili iddialarını da açıklayan Altın Uzmanı, "Dolar endeksinin (dxy) 105 seviyesinin üzerine çıkması, geçen hafta baskılanmaya neden oldu. Bin 810 dolar destek seviyesine gerilediğini gördük. Bu hafta tepki alımlarıyla bin 850 dolar seviyesine kadar yükselmesini bekliyorum. Ons, bu hafta toparlanma sürecinde olabilir. Düşüşlerin kalıcı olmayacağını düşünüyorum. Yıl içerisinde 2 bin dolar seviyesinin üzerini beklemeye devam ediyorum." diye yazdı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın yaptığı yıllık Dolar tahmini sonrası önemli değerlendirmelerde bulundu.  Dolar kuru için kritik uyarılar yapan İslam Memiş, dolar borcu olanlara bir an önce kapatın çağrısında bulundu. Çünkü dolar kuru 6 TL birden artacak. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dolar kurunun en az 23 TL olmasını beklediğini duyurdu. İşte İslam Memiş'ten güncel dolar kuru tahminleri…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Geçtiğimiz günlerde faiz indirimi kararıyla bir kez daha şaşkına çevirdi. 50 baz puanlık faiz indirimi yapan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizi 8.50 seviyesine çekti. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı ve Dolar kuru tahminleri sonrasında yeni açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası yıllık bazda dolar tahminini 23 TL olarak güncellerken İslam Memiş'te dolar borcu olan vatandaşı uyardı. Ünlü Ekonomist İslam Memiş, dolarla borç yapanların bir an önce borcunu kapatması gerektiğine dikkat çekti. Çünkü dolar 6 TL birden artacak.

İSLAM MEMİŞ'TEN DOLAR BORCU OLANLARA UYARI

Türkiye'de yaşanan deprem felaketi sonrası altın dolar sterlin ve euro gibi para birimleri hareketlenmeye başladı. Bir süredir 18 TL seviyesinde yatay bir seyir izleyen Dolar kuru Geçtiğimiz günlerde 19 TL'ye dayandığı nokta Merkez Bankası'nın aldığı faiz indirimi kararı sonrası piyasalarda yeniden hareketlilik başlarken ünlü piyasa uzmanı İslam Memiş yeni açıklamalarda bulundu. Yatırımcılara bu konuda yol gösteren ekonomik İslam Memiş Bankası'nın gündeminde Bu süreçten sonra faizden daha çok enflasyon

EDİTÖR NOTU: Bu haber 27 Şubat 2023 tarihinde saat 20.46'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,84 Türk Lirası, Euro 20,11 Türk Lirası, altının gramı ise bin 113 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş, doları olanı uyardı! Köprüden önce son çıkış!

EYT'liler gözünü bu toplantıya dikti!

Resmen Açıklandı! Konut kredisi için limit yükseltildi: 5 milyon lira...