Kent Haberleri

İslam Memiş ilk kez açıkladı! Altındaki düşüşün asıl nedenini bir çırpıda söyledi! Görmeyen duymayan kalmasın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki düşüşü merak eden yatırımcılar için asıl nedenini ilk kez açıkladı. Altın fiyatlarındaki düşüşün asıl nedenini bir çırpıda açıklayan Memiş, yatırımcıları bilgilendirrerek uyardı

Son dakika altın fiyatlarını yakıdnan takip eden yatırımcılar altın fiyatlarının ne zaman yükselişe geçeceğini merak ederken,  Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş çok çarpıcı açıklamarda bulundu. Altın fiyatlarındaki düşüşün asıl nedenini bir çırpıda açıklayan Memiş, yatırımcıları bilgilendirrerek uyardı. Altın yatırımcıları hemen bakın, görmedim duymadım demeyin.

ALTIN FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞÜN ASIL NEDENİ

İslam Memiş başta altın olmak üzere kıymetli metallerin baskı altında olduğunu söyledi. Bu baskılanmanın asıl nedeninin Fed olmadığının altını çizen Memiş asıl nedeninin ''stok'' olduğunu söyledi.

Altın ve gümüş gibi kıymetli metaller baskı altındayken Merkez bankaları çılgınlar gibi altın stoku yaptığını belirten Memiş, ''Bizim için sürpriz değildi. Merkez bankaları yılın üçüncü çeyreğinde 20 milyar dolarlık 399 ton altın satın aldı. 


Çin ve Rusya gibi açıklama yapmayan ülkelerin altın stokları hariç. Hangi ülkelerin, hangi ülkelerde fiziki altınlarını tuttuğuna dair şüpheler de var.

Gizli tutuyorlar. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), altın rezervlerini artıran ülkelerin başında geliyor. Helal olsun Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası.'' diyerek vatandaşları bilgilendirdi.

İslam Memiş, Dünya Altın Konseyi'nin altın rezerlerini değerlendirdi ve yaşanan artışın vurgsunu yaptı. Memiş; ''Dünya Altın Konseyi’nin (WGC) çeyrek dönem raporunda üçüncü çeyrekte mücevher amaçlı altın talebi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artarak 11 ton oldu. Türkiye’de yatırım amaçlı olarak perakende altın talebi üçüncü çeyrekte beş kattan fazla artarak 47 ton oldu.'' dedi.

MERKEZ BANKALARI ALTIN STOKUNU ARTIRDI

Memiş, Merkez Bankalarının altın stokunu artırdığını söyledi. Altındaki baskılanmanın Merkez Bankalarına yaradığını söyleyen Memiş, açıklanan altın rezervleri rakamlarının bunu kanıtladığını belirtti.

Altın stoklarındaki artışlarda, ''Altına dayalı dijital paralar için vakit geldi diyebilirim. Her geçen gün jeopolitik risklerin artması, doların silah olarak kullanılması, makroekonomik güven gibi...''  etkisinin olduğunu açıkladı.

Altında çok büyük deprem! Altının 15 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı, duyanlar mıh gibi çakıldı! Hemen göz atın

Son dakika açıklaması! Fed faiz artırırsa altın bu rakamı görecek! Analistler net rakamı açıkladı! Aklınız çıkacak

Altın fiyatlarında Fed rüzgarı! Kritik seviye aşıldı! 1 gram bile altını olan çabuk koşun! 2 Kasım 2022 altın fiyatları