Ekonomi

İslam Memiş: Milyoner olduğunu bilmeyen insanlar var

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, herkesi ilgilendiren bir konudan bahsetti. İşte detaylar!Memiş Youtube kanalında milyoner olduğu halde bundan haberi olmayan kişilerden bahsetti

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, milyoner olup da bundan haberi olmayan vatandaşlardan söz etti. Memiş Youtube kanalında milyoner olduğu halde bundan haberi olmayan kişilerden bahsetti.

  İşte İslam Memiş’ten düşündüren açıklama…

MİLYONER OLAN AMA BUNDAN HABERİ OLMAYAN İNSANLAR VAR!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş son videosunda milyoner olduğu halde bundan haberi olmayan insanlara dair bazı açıklamalarda bulundu.

Memiş, "Aramızda bu videoyu izleyen milyonerler var, ama çoğu insan bunun farkında değil ya da araştırmadı. Yani mirastan bahsediyorum.  Türkiye'de binlerce insan kendisine kalan mirastan haberi olmadan hayatına devam ediyor. Ben e-Devlet'ten baktım bir şey yok diyenler var, ama işler bildiğiniz gibi değil. E-Devlet'e girdiğinizde tapu kısmından mülkleri görebilirsiniz. Araç sorgulayabilirsiniz. Vergi borcunu da görebilir.”  Türkiye'de miraslar tümüyle dijital ortama uyarlanmış değil, diyen Memiş, sözlerine şöyle devam etti; “Bu nedenden dolayı ben internete girdim, e-Devlet'e baktım yok diye kulağımızın üzerine yatmayın. Bundan 50 ile 100 yıl önce genelde teknolojik imkanlar yoktu, sözlü beyanlar esas alınıp kayda girildi. Köylüleri saf yerine konulup, uyanıklar da zamanında taşınmazları kullanırdı, ailelerinden görenler de bu arazi dayımın, amcamın diye yıllarca böyle biliyor ama araştırdığında gerçeğin başka türlü olduğu ortaya çıkıyor.

Bundan kendisinin nasıl haberi oluyor. Bu işi kovalayan tecrübeli emlakçılar var. Tarlaları topluyorlar, kapınızı çalıyorlar. Yer kalmış, şurada hakkınız var diye size bilgi veriyorlar ancak bu şekilde haberiniz oluyor. Bireysel olarak yapmak istemezseniz, avukat ile ya da tecrübeli emlakçıları seçerek onları görevlendirebilirsiniz. Yapmanız gereken mirasçılık belgesi, veraset ilamını noterden alıp orada hakların kimin olduğu öğrenmek. Daha sonra bunu tapunun arşivinden detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Müracaatlarla, önceden kafanızda soru işareti varsa, duruyor mu bu yerler diye, Türkiye'de şu anda binlerce kişi aslında milyoner ama bunlardan haberi yok. "

"Yapmanız gereken çok basit, veraset ilamı ile belgeyi alıyorsunuz daha sonra da araştırma yapıyorsunuz. Onların kimlik bilgilerine ulaşıp bilgi alabilirsiniz.  Bu kulaktan dolma bir bilgi değil. Çevremde bununla alakalı yüzlerce insan var, bihaber ama milyoner olmuş."

İkinci el araba alacaklar dikkat! Kimse bunu beklemiyordu!

İki asgari ücret ödenecek! Her ay hesaplarda! İşte detaylar!

EYT’de beklenmedik formül! EYT çalışması ne zaman bitecek? İşte detaylar!