Altın & Gümüş

İslam Memiş satış için tarih verdi! Gram altında bu günü bekleyin

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi... Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, gram altını olanları yakından ilgilendiren bir yorum yaptı. Memiş, gram altınını bozdurmak isteyenler için kritik tarihi açıkladı."Yılın ikinci yarısında hangi seviyeler takip edilmeli? Dolar yükselişini sürdürecek mi? Bitcoin ve altında fiyatlar ne olacak?" sorularını soran Memiş, TV100'deki yazısında yanıtladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yılın ikinci yarısı için dolar, borsa, euro, gram altın, ons altın, bitcoin için öngörüsünü bir yazı ile paylaştı.

"Yılın ikinci yarısında hangi seviyeler takip edilmeli? Dolar yükselişini sürdürecek mi? Bitcoin ve altında fiyatlar ne olacak?" sorularını soran Memiş, TV100'deki yazısında yanıtladı.

İslam Memiş'in yeni tahminleri şu şekilde:

"Küresel piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. ABD haziran ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 3, aylık bazda yüzde 0,2 oldu. Piyasaların genel beklentisi doğrultusunda düşük gelen enflasyon verisi, dolar karşısındaki varlıklarda yeni ralliye neden oldu.

Dolar, uluslararası piyasalarda değer kaybetti. Dolar endeksi (dxy), 99,79 seviyesine gerileyerek psikolojik destek seviyesinin altına sarkmış oldu. Yarın ikinci yarısıyla alakalı beklentim 92-94 seviyesi olduğunu anımsatmak isterim. Ancak buradan tekrar kısa vadeli için tepki alımı gelebilir.

Yılın kalan yarısı için 92-102 dolar aralığında işlemler gerçekleştirebilir. Euro/usd paritesinde de belirlediğimiz hedefler gerçekleşiyor. Önce 1,12 devamında 1,15 seviyesi hedef dahilinde. Dün 1,1190 seviyesine yükselen paritede görünüm pozitif. 1,15 seviyesi test edildiğinde tekrar yoruma ihtiyaç var. Dolar endeksinin (dxy) gerilemesi, paritenin yükselişinde etkili. Yılın ilk yarısında dolar mı, euro mu sorusunun cevabını hep euro olarak vermiştim. Bugün de aynı düşüncem geçerli."

İslam Memiş, dolar ve euro değerlendirmeleri sonrasında gram altın ve ons altın beklentilerini açıkladı. Memiş, gram altının yükseleceği seviye için iki rakam verdi. İslam Memiş'in tek bir yatırım aracında yıl sonunda yükselişi diğerlerine oranla az beklediğini de açıkladı. İşte o sözler...

Ons altın değerlendirmeleri yapan İslam Memiş, "Ons altın (xau/usd) tarafında bu hafta bin 960 direncini takip ettik. Şimdi kısa vade için bin 920 dolar destek seviyesini takip edeceğim. Yılın ikinci yarısında hedefimiz aynı 2 bin 150-2 bin 250-2 bin 300 dolar seviyeleri. Kısa vadede yatay sonra trend yukarı" dedi.

NE ZAMAN SATILIR?

Memiş, ardından gram altınla ilgili değerlendirmelerine geçti:

"Gram altın ise dolar/TL kurunu takip etmeyi sürdürüyor. Dolar nereye gram altın oraya. Yılın ilk yarısında dolar/TL kurundan destek alarak dün bin 663 liraya yükseldi. Yılın ilk yarısında yatırımcısına yüzde 50 kazandırarak birinciliği kimseye kaptırmadı. Bin 585-bin 668 lira aralığında geniş bir bandı takip ediyorum. Düşüşlerin alım fırsatı olarak kalacağını söyleyebilirim. Yılın ikinci yarısında bin 770-bin 800 lira seviyeleri hedef konumunda. Satış için aceleci olmamak gerekli."

İslam Memiş ardından, bitcoin değerlendirmeleri yaptı:

Enflasyon fiyatlaması yapmayan tek araç Bitcoin oldu. Bu tarafta baskılanma süreci devam ediyor. 30-35 bin dolar aralığındaki süreç devam edebilir. Yılın kalan yarısında 30-35 bin dolar aralığı takip edilmeli. Dolar endeksinin 100 seviyesinin altına sarkmasına rağmen dolar/TL kurunda düşüş görmedik. Yılın ikinci yarısında dolar/TL kurunda 25,50-27,70 lira atalığını takip edeceğim. Borsa tarafında kısa vadeli kâr satışı sonrası yükseliş trendinin devam edeceğini belirtmek isterim.
Toparlayacak olursam yılın kalan yarısı için dolar karşısında her şeyin değerlenme sürecinde olacağını söyleyebilirim.