Ekonomi

İslam Memiş tarih oluyor dedi! Herkesi şimdiden öğrenmeleri için uyardı! İşte detaylar!

Ekonomiye dair yaptığı yorumlarla tanınan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023’te yaşanacak değişiklik hakkında bilgi verdi. İşte detaylar!

Ekonomiye dair yaptığı açıklamalar ile bilinen İslam Memiş, 2023'te dijital bir sistem değişikliği yaşanacağını söyledi ve uyarılarda bulundu.

İşte haberin detayları…

İslam Memiş, dünyada kredi kartı ve banka ATM'lerinin tarih olacağını söyledi. İşte Memiş’in dikkat çeken açıklamaları…

2023 YENİ BİR DÖNEME GEBE OLACAK!

2023 yılında dijital sistem değişikliği yapılacağını açıklayan Ekonomist İslam Memiş, çok hızlı bir yaşam sürüleceğini kaydetti. Yeni yılda kripto para piyasaları için yasal düzenlemelerin yapılacağını aktaran ekonomist, dijital paraların tanıtıldığı, insanların deri altı çip kullandığı, finans piyasalarının dijitale geçtiği bir sürecin yaşanacağını aktardı.

Geleneksel alışkanlıkların artık bittiğini vurgulayan Memiş, dijital dönemin tam olarak uygulanacağı bir yıla giriş yapıldığını söyledi. Bu süreçte de muhasebe ve maliye içinde yasal hazırlıkların hazırlandığını dile getiren Memiş, dijital paraların hazır olduğunu ve testte başarılı olduğunu söyledi.

DİJİTAL ÇAĞA GEÇİLİYOR!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Dijital Türk Lirası Projesi’nin 1. faz çalışmaları bağlamında Dijital Türk Lirası Ağı üzerindeki ilk ödeme işlemlerinin başarılı olduğu dile getirdi. Türkiye Merkez Bankası’nın paydaşlar ile beraber yürüttüğü dar kapsamlı ve kapalı pilot uygulamanın 2023 yılının ilk çeyreğinde devam edeceği aktarıldı.

İslam Memiş, Merkez Bankası'nın 2022 yılında güzel bir performans sergilediğini açıkladı. Açıklamalarına devam eden ünlü ekonomist, “Hem dijital TL hem rezerv artırımı hem altın stoğu hem de banka ve piyasa kontrolü bakımından iyi bir yılı geride bıraktı. Dijital dolar, yuan ve diğer ülkelerin de testleri başarılı. Merkez bankalarının piyasayı kontrol altına almasının altında yatan diğer önemli bir faktörün de bu çalışmalar olduğunu düşünüyorum” dedi.

Dünyada kredi kartı ve banka kartının kalmayacağını dile getiren Memiş, ticaret ile uğraşan bireylerin dijital muhasebe işlemlerini öğrenmesi gerektiğinin vurguladı ve eski sistemin tarihe karışacağını söyledi. Ünlü Ekonomist İslam Memiş, yeni sistemin daha kolay olacağının altını çizdi.

Vergi yapılandırma 2023! Vergi affı 2023 ne zaman? 2023 vergi affı çıkacak mı?

Emekli maaşlarına ek olarak ödenecek! Tüm SSK ve Bağ-Kur'lular bayram edecek!