Altın & Dolar

İslam Memiş’ten acemi yatırımcılara son dakika uyarısı: O hayali bırakın!

Finans analisti İslam Memiş yaptığı açıklamada acemi yatırımcılar veya küçük yatırımcılar profesyonel yatırımcılar gibi ya da yüklü yatırımcılar gibi işlem yapmayı hayal ediyorsa o hayali bırakması gerektiğini söyledi.

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz kararının ardından video çekerek önemli açıklamalar yaptı  Haber Global’den Ayşen Korkmaz imzalı habere göre. Memiş, küresel piyasalar ve Orta Doğu'daki gelişmeler ışığında, yatırım araçlarına ilişkin öngörülerini paylaştı. 

Finans Analisti İslam Memiş, 2025 yılında yatırımcıyı yalnızca enflasyona karşı korumakla kalmayıp aynı zamanda zengin edecek yatırım aracını da açıkladı. 

İslam Memiş, şu anda ucuz olan yatırım aracını açıklayarak, açıkta kalınmaması gerektiğini ve küçük yatırımcının zarar etmemesi için yapması gerekenleri de tek tek söyledi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in piyasalara ilişkin değerlendirmeleri:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını resmen açıkladı. Para politikası kurulu faizlerde  herhangi bir değişikliğe gitmedi. Piyasaların beklentisi doğrultularında bir karar verdi. Bu sene sonuna kadar
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz indirme olasılığını güçlü görmeye devam ediyoruz. Yabancı yatırımcılar ve şirketler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizleri Ocak ayına kadar değiştirmeyeceğini raporluyor. 

Yurt içi piyasalarda sakin bir seyir var. Piyasalarda bir etkileşim olmayacağını belirtmiştim. Piyasaları olumsuz yönde etkileyen herhangi bir gelişme olmadığını hep beraber görmüş olduk.

ONS ALTIN

Ons altın 2 bin 682 dolar seviyelerinde. Bu hafta pazartesi günü takip edeceğimiz bant aralığını açıkladım. 2 bin 580-2 bin 680, yine 2 bin 680 dolar seviyelerine kadar yükselir fakat korkmayın endişe etmeyin uyarılarım vardı. Evet yukarı yönlü hareketler olacak fakat korkmayın tekrar 2 bin 680 dolar direncinden geri gelen bir fiyatlama göreceğimizi ifade etmiştim aynı düşüncem geçerliğini korumakta. Ortadoğu'da farklı gelişmeler yaşanırsa ateş çemberi artmayı sürdürürse, şiddet biraz daha tozunu artırırsa 2 bin 700 dolar seviyesi yukarı yönlü kırılabilir. Elinde yine dolar olan, altın tarafında endişe ediyorlarsa Euro daha ucuz, euroyla bu açığını bu getirisini kapatabilir. Ons altın tarafında düşüş beklentim sürüyor. O nedenle aceleci davranmıyoruz.


GRAM ALTIN

Gram altın serbest piyasalarda 3 bin 80 Türk Lirası denemesini yaptı. Fakat yine gram altın tarafında takip etmiş olduğumuz bant aralığı 2 bin 980-3 bin 80 TL aralığı olduğu için gram altın tarafında yine 3 bin 80 TL seviyelerinin üzerinde alımları çok da tavsiye etmiyorum. Gram altın iyi bir fırsat verdi. Serbest piyasalarda gram altın 3 bin 70 TL seviyelerinde. Acemi yatırımcılar ya da  küçük yatırımcılar profesyonel yatırımcılar gibi ya da yüklü yatırımcılar gibi işlem yapmayı hayal ediyorsa o hayali bırakmalı. Gram altın 3 bin 70 Türk lirası seviyesinde de olsa al kenara koy ve unut. Önümüzdeki aylarda her ay yeni bir rekor denemesi yapmaya devam edecek ve profesyonel bir şekilde yatırımcıların hamlelerine yetişemezsiniz. Onların yaptığı hamleleri yapamazsınız. Hiçbir şey yapamıyorsan gram altın al ve kenara koy. Neden 2025’teki radarımda 4 bin 500  Türk Lirası seviyesi var ve Aralık ayındaki tufanla beraber artık emtia piyasalarında da çok farklı gelişmeler olacak. En iyisi elinde para olan arkadaşlarımızın uzun vadeli yatırımcı arkadaşlarımızın al ve unut politikasını mutlaka uygulaması lazım. Altın yine enflasyona karşı 2025’te de  sizi korumaya devam edecek. 

 

TMSF, Bursa’da 2.1 milyar TL’ye 3 arsa satıyor!

Esenyurt'ta günlük kiralanan 269 konut ile 2 ofis mühürlendi! 

Yatırımcılar yurtdışı yatırımdan vazgeçmiyor! Faizler düşse de yurtdışı ilgisi devam edecek!