Ekonomi

İslam Memiş altın için net tarih verdi: 1 Ekim için hazırlığınızı yapın

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın, dolar, euro, kripto paralardaki hareketlenmeyle ilgili tarih verdi, "1 Ekim için hazırlık yapın" dedi. com yazarı İslam Memiş FED ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu

Altın ve dolarda isabetli tahminleri ile ün salan tv100.com yazarı İslam Memiş FED ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Altın, dolar, euro, kripto paralardaki kıpırdanmayla ilgili tarih veren İslam Memiş "1 Ekim için hazırlık yapın" dedi.

Söylediklerinin yatırım tavsiye olmadığının altını özenle çizen Memiş'in yazısından öne çıkan başlıklarsa şöyle:  Bu hafta merkez bankalarının faiz kararlarına tanık olduk. Piyasalar, yeni bir fiyatlama için hazır durumda. Eylül ayının bitmesine bir hafta kaldı. Oyuncular, Ekim hazırlı yapıp Eylül ayı kapanışından işaret verebilir.

Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımı piyasalar tarafından sürpriz olarak algılanmadı, çünkü beklenti o yöndeydi. TCMB, 100 baz puanlık faiz indirimiyle tekrar şaşırttı. Dolar, hem küresel hem de yurt içi piyasalarda değer kazandı.
Dolar endeksi (dxy), 20 yılın zirvesi 111,64 seviyesine yükselirken, dolar/TL kuru 18,48 lirayı gördü. Dolar bu hafta da emtia, parite ve kripto paraları baskıladı. Ancak 1 Ekim tarihi itibariyle yılın son çeyreği için hazırlık yapmak gerek. Yılın son çeyreği, yılın ilk çeyreği gibi olabilir.

Yani, dolar endeksinde gerileme, emtia, parite ve kripto paralarda yükselişler başlayabilir. Bunun ilk işaretini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin verdi. Putin, Çarşamba sabahı seferberlik ilan ederek, tehditlerini yeniledi. Diğer yandan farklı ülkelerde de yeni gelişmeler yaşanıyor. İran’da yaşanan ayaklanma ve çatışmalar daha da büyüyebilir.
Rusya-Ukrayna, Azerbaycan-Ermenistan, Çin-Tayvan, Türkiye-Yunanistan gibi ülkelerde gerilim artıyor.
Sınırlar yeniden çiziliyor, piyasalar yeniden geriliyor.

#resim3>

Enflasyon ile mücadele zorlaşıyor, resesyon ve stagflasyon süreci hızlanıyor. Ekim ayı itibariyle piyasalarda yeni bir fiyatlama başlayacağını düşünüyorum. 

Ekim’e 1 hafta kalmışken dolar ile ne ucuzsa o tarafa yönelmek gerekir. Orta ve uzun vadede dolar karşısındaki enstrümanlarda yeni ataklara hazırlıklı olmak gerek.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 23 Eylül 2022 tarihinde saat 22.08'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.32 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise 982 Türk Lirası değerinde.

'Çok sevinecekler' diyen Bakan Bilgin EYT'liler için tarih paylaştı

'Ok gibi fırlayacak' diyen Selçuk Geçer, dolar için o tarihi işaret etti

FED kararı öncesi İslam Memiş'ten çok konuşulacak 'altın' yorumu