26 / 06 / 2024

İslam Memiş'ten altın için son dakika uyarısı geldi: Aman dikkat, yalnızca 2 gününüz kaldı!

İslam Memiş'ten altın için son dakika uyarısı geldi: Aman dikkat, yalnızca 2 gününüz kaldı!

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş bu kez de 'bayram tatilindeki' altın ve borsayla ilgili değerlendirmeler yaptı. İslam Memiş açıklamasında altın ve gümüş için kar satışı öngörüsünden bulunurken perşembe gününü işaret ederek önemli uyarılar yaptı.



Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve yatırımcıların da en çok takip ettiği isimler arasında yer alan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TV 100'deki köşesinde 'bayram tatilindeki' altın ve borsayla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Her paylaşımında olduğu gibi yine söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığına değinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in öngörüleri şu şekilde: 

"Bu hafta Türkiye’de Kurban Bayramı tatili sebebiyle yurt içi piyasalar Perşembe gününe kadar kapalı. Küresel piyasalarda piyasaları etkileyecek önemli ekonomik veriler olmayacak. Hafta Çin’de konut fiyatları, perakende satışlar, sanayi üretimi ve işsizlik oranı verileriyle başlayacak.

- Salı günü de Avustralya Merkez Bankası’nın faiz kararı, Almanya’nın ZEW ekonomik hissiyatı ve ABD’den çekirdek perakende satışlar, kırmızı kitap, sanayi üretimi verileriyle dikkat çekecek.

- Çarşamba günü İngiltere’de TÜFE-ÜFE, Euro Bölgesi’nde cari denge verileri takip edilecek.

- Perşembe günü Çin’in kredi faiz oranı kararı, Almanya’dan ÜFE, Türkiye’den tüketici güven endeksi ve bütçe dengesi verileri, İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı ve ABD’den haftalık işsizlik maaşı başvuruları önemli rol oynayacak.

İslam Memiş ten altın için son dakika uyarısı geldi: Aman dikkat, yalnızca 2 gününüz kaldı!

- Haftanın son günü olan cuma günü de Japonya’dan ulusal TÜFE ve PMI verileri, İngiltere’den perakende satışlar ve PMI verileri, ülkemizden tarımsal girdi fiyat endeksi ve yurt dışı ÜFE, Euro Bölgesi’nden PMI verileri ile ABD’den S-P bileşik ve hizmet PMI verileri piyasaların odak noktasında olacak.

- Almanya’nın ekonomik verileri ve Çin’in sanayi üretimi verileri küresel piyasalarda belirleyici rol oynayabilir.

Geçtiğimiz hafta altın ve gümüş fiyatlarında toparlanma gördük. Fakat direnç seviyelerini kıramamıştı. Bu hafta kar satışları görebiliriz. Perşembe gününe kadar yalnızca ons tarafını takip edeceğiz.

Dolar/TL kurunda yukarı yönlü hareketlilik görmüştük daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz açıklaması geldi. Piyasalar “faiz indirim” beklentisini fiyatlamak isteyebilir. Borsa tarafındaki vergi konusu açıklığa kavuştu. Ortadan kalkmadı yalnızca ötelendi!

Perşembe gününe kadar iyi tatiller. Dışsal bir etken olsa bile Kurban Bayramı öncesi risklerini azaltanlar keyiflerine bakabilir."

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Toprak manipülasyonu nasıl yapılır?

Kiracıların son 12 gün korkusu! Yüzde 25 zam sınırı sona eriyor!

Vergi paketine ekleniyor: Engelli yakınının ölümü halinde mirasçılara ÖTV’yi ödeme zorunluluğu geliyor!


Geri Dön