27 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten altın ve dolar tahmini! Bugüne dikkat

İslam Memiş'ten altın ve dolar tahmini! Bugüne dikkat

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bugün açıklanacak Merkez Bankası kararı sonrasında dolar ve altında yaşanacaklara dair yorum yaptı. Yeni rekorlara işaret eden İslam Memiş, gram altın ve dolarda 3 ihtimalli tahmin yaptı.



Dolar ve altın yatırımcısı tüm dikkatini bugün açıklanacak politika faizine çevirdi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bugün Ağustos ayı faiz kararını açıklayacak. Kritik kararın ardından haftalardır durgun seyreden dolar ve gram altında seyrin ne yönde olacağı merak konusu oluyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımıcıların merak ettiği soruları yanıtladı.

Piyasaya dair öngörüleriyle yatırımcılar için dikkate değer rehber niteliğinde yorumlarda bulunan İslam Memiş, kişisel Youtube kanalı üzerinden Merkez Bankası sonrasında piyasalarda oluşacak tabloya ilişkin analiz yapan İslam Memiş, 3 ihtimalli senaryoyu duyurdu. Piyasalarda gerginlik olduğunu ve dolar, altın ve Borsa'da yönün tam olarak belli olmadığını vurgulayan Memiş şu ifadelere yer verdi: 

3 İHTİMALLİ DOLAR KURU
"Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizlerde bir artırma gitmesi bekleniyor. Ben kişisel tahminimi son iki haftadır açıklıyorum. 150 baz puanlık bir faiz artırımı bekliyorum. Peki benim öngörüm gerçekleşmezse, Merkez Bankası faiz artırmazsa pas geçerse ne olur? Dolar kurunda 27.50 direnci bir anda görülür. 150 baz puanlık faiz artırımı gerçekleşirse ne olur? Dolar kurunda yatay seyir devam eder. Ancak beklentinin  üzerinde 300-500 baz puan bir faiz artırımı gelirse, bu sefer dolar kuru 27 lira seviyesinin altında sarkabilir. Bu 3 ihtimali göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

ALTIN BASKILANMAYA DEVAM EDECEK
Ons altın 1903 dolar seviyesinde. 1890 dolar destek seviyesi çalıştı . Şimdi yukarıda 1916 direnci var ama, beraberinde cuma günü FED Başkanı Powell'ın açıklamaları var. Büyük bir ihtimalle yine şahin tonda açıklamalar olacak. Dolayısıyla Ons altında baskılanma sürecektir. Ons altında bu yükseliş tepki alımı olduğunu söyleyebilirim. 

GRAM YÜKSELİŞ TRENDİNE DEVAM EDİYOR
Gram tarafında ekranlarda 1657 lira seviyesinde bir gram altın fiyatı görüyorsunuz Tabii ki öyle bir fiyat yok şu an Kapalı Çarşı piyasasında gram altın TL fiyatı 1728-1733 TL seviyesinde. Gram altın/TL fiyatı yine beklediğimiz gibi o yükseliş trendine yolunda devam ediyor.

GRAM ALTINDA 3 YENİ REKOR YOLDA
Özellikle yine son 2 haftadır gram altın TL fiyatında 1700 lira seviyesine kadar bir geri çekilme vardı. Buralar son fırsat, tekrar yukarı yönlü ataklar devam edecek demiştim. O yüzden o 1700 lira rakamlar güzel bir alım fırsatıydı. Ons altında her ne kadar baskılanma süreci devam etse de gram altın bundan etkilenmez. Yani 1700 lira seviyesinin altında gram altın çok çok zor bu saatten sonra. Yine yıl sonuna kadar hedefimiz 1880 lira seviyesi, hatta dolar kurunu yukarı yönlü ataklar görürsek 2000 lira seviyesinde önü açılmış olacak. Elinde altın bulunanlar azaltmak için fırsat kollayanlar eğer ev almayacaksa araba almayacaksa arsa almayacaksa yani elindeki altına ihtiyacı yoksa bu fiyatlardan bozdurmalarına kesinlikle tavsiye etmem. Çünkü yeni rekorlar yolda 2024 yılıyla alakalı öngörümü de söyledim 2000-2500 lira aralığında bir fiyatlama karşınızda olacak.

PİYASALARIN EN UCUZ YATIRIMI
Elinde dolar bulunduran Euro'ya geçiş yapmak isteyenler için şuanda Euro/Dolar paritesi çok uygun. Euro/TL'de serbest piyasa ile ekran arasında makas kapandı. Bugünlerde piyasada en ucuz yatırım aracı Euro. TL karşılığında birşey alacağım? Ne almalayım? En ucuzu Euro. Resmi kur 29.47, serbest piyasada 29.45 seviyesinde bir seviye var. Makas kapandı, Euro hem serbest hem de resmi piyasada ucuz kalmayı sürdürüyor. Kişiisel olarak benim kararı Euro yönünde. 

Neden altın değil? Ons altın 1903 dolar seviyesinde. Gümüşün ons fiyatı 23.74 dolar seviyesinde. Dolarla yine yüksek kalmaya devam ediyor. Euro, altına kıyasla daha uygun olduğu için bu örneği verdim."


Geri Dön