27 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına çok önemli uyarı: 'Onlara sakın bulaşmayın'

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına çok önemli uyarı: 'Onlara sakın bulaşmayın'

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve altın yatırımcılarının yakından takip ettiği isimler arasında yer alan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten  altın yatırımcılarına çok önemli uyarılar geldi. 



Yatırımcıların yakından takip ettiği isimler arasına adını yazdıran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın, borsa, dolar, çeyrek altın ve diğer sarrafiye grubu altınlarla ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. 

"Bugünlerde bu altın çeşitlerini tercih etmeyin" başlığı ile bir video yayınlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ilk olarak borsayı değerlendirerek şunları dile getirdi: "Borsa İstanbul 8890 puanda, borsada 8650 üzerine dikkat edilmeli. Aynı geçerli uyarılarım hala sürüyor. Şu an borsada tehlikeli bir alan oluştu. Kar satışlarına yakın bir bölgede dolanıyor, eğer tutunursa 9000 test edilir fakat aşağıda ihlal edilen alanlar var. Borsanın teknik düzeltmeye ihtiyacı var. Bu sene ile ilgili 10 bin, 15 bin puan öngörümüz sürüyor."

Söz konusu paylaşımında dolar kuru üzerinden döviz yatırımı ile ilgili de uyarılar yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Dolar kuru yukarı yönlü hareketlerini sürdürüyor. Şu an 30.59 seviyesinde. Döviz kurlarında genel olarak beklentilerimiz yukarı yönlü. Euro dolar paritesi 1.0773'te. Dolara kıyasla daha ucuz kaldı. Elinde dolar olanlara Euro'yu işaret ediyoruz. 1.12-1.15 beklentimiz sürüyor" diye konuştu.

İslam Memiş yaptığı bu tahminlerden sonra merakla beklenen altın tahminini de açıkladı.

Yaptığı açıklamada yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında başı çeken altın tarafında yaşanan bazı gelişmelere değinen İslam Memiş, 'almayın' dediği altın gruplarını da tek tek açıkladı:

İslam Memiş ten altın yatırımcılarına çok önemli uyarı: Onlara sakın bulaşmayın

"Şu an ons ve gram altında yukarı yönlü hareketler bulunuyor. 2018 doların güçlü destek seviyesi olduğunu söylemişti. 2058 direncini hedef alan bir ons altın olabilir. 2018-2058 dolar arası oldukça önemli. 2038 seviyelerini de kırmış durumda. Yeniden 2058 direncini takip edeceğiz.

Gram altın da resmi kurda 2 bin üzerini test etti. Serbest piyasalarda 2068-2076 TL aralığında. Biz 2070 direncini takip ediyoruz. Eğer iki gecelik kapanış olursa 2 bin 90 gelir. İlk direnç 2 bin 150 TL, sene sonunda 3 bin TL hedefini gözetiyoruz. Altın taraflarında yaşanan her düşüş bir alım fırsatı.

Altın tarafında yapacağım uyarılar şunlar: 2 haftadır darphane tarafından basılmış olan çeyrek, yarım, tam altın gibi altınlarda ciddi bir işçilik var. Özellikle çeyrek altında 70 TL'lik bir işçilik var. Gerçek değerinin üzerinde 70 TL'lik bir işçilik var. Haliyle de darphanenin üretmiş olduğu sarrafiye grubu altınlar iki haftadır işçilikli. Bugünlerde altın yatırımı yapmak isteyenler çeyrek altın, yarım altın, cumhuriyet altın değil de kesme altını tercih etmeli."

 

Gayrimenkul Yatırım Fonu, yatırımcılara alternatif bir pencere açacak!

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Bu şartlarda evini kiraya vermek iyi bir yatırım mı? Ev sahiplerinin kiracı isyanı tam gaz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön