Kent Haberleri

İslam Memiş’ten altında korkutan açıklama: ‘İlk defa böyle bir şey yaşıyoruz’

Altın fiyatlarına ilişkin konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Çok tuhaf şeyler oluyor ve piyasa normal değil. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyoruz” şeklinde konuştu. Yurttaşlar da altında makasın neden bu kadar açıldığını sorguluyor

Altın piyasası son zamanlarda çok hareketli ve altın fiyatlarındaki hareketlilik o kadar yükseldi ki, ilçe ilçe bile altın fiyatları değişebiliyor. Yurttaşlar da altında makasın neden bu kadar açıldığını sorguluyor. Altın konusunda piyasada üç çeşit altın fiyatı olduğu ifade ediliyor. İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in konuyla ilgili değerlendirmeleri...

"ÇOK TUHAF ŞEYLER OLUYOR"

Kanal D Haber'de yer alan habere göre; Finans Analisti İslam Memiş, "Çok tuhaf şeyler oluyor ve piyasa normal değil. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyoruz” şeklinde konuştu.

DAKİKALAR İÇİNDE BİLE DEĞİŞİYOR

Altın fiyatlarının saatler içinde hatta dakikalar içinde bile değişkenlik gösterdiği ifade edilirken kuyumcudan kuyumcuya bile fark ettiği belirtildi. Tüketicinin de kafasını karıştıran bu duruma ilişkin bir yurttaş "Günü gününü tutmuyor" dedi. Bir kuyumcu esnafı ise "'Siz mi böyle yapıyorsunuz, siz mi yükseltiyorsunuz?' diye bize soran insanlarla tartışma yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

İşte detaylar...

PİYASADA 3 FARKLI FİYAT OLUŞTU

Zira piyasada üç çeşit fiyat oluştu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de bunların; ekran fiyatı, banka fiyatı ve kapalı çarşı piyasası şeklinde üçe ayrıldığı belirtti. Bu fiyat karışıklığının sebeplerinden birinin işçilik maliyetleri olduğu vurgulandı. Çeyrek altında 27 TL, cumhuriyet altında ise 61 TL işçilik maliyeti olduğu ve bu işçilik maliyetlerini fiyatlara ilave edenlerin farklı fiyatlandırmalara sebep olduğu bildirildi. Uzman isim İslam Memiş ise "Bu işçiliğin koyulması da bana göre kötü niyetli, piyasalar biraz başı boş kaldı gibi" dedi.

FİYATLAR İLÇEDEN İLÇEYE GÖRE DE FARK EDEBİLİYOR

Bir yurttaş da "Sürekli yükseliyor. Düşer diye bekliyoruz. Fakat biz beklerken o yükseliyor" değerlendirmesinde bulundu. Altın fiyatları yalnızca kentlerde değil ilçeler arasındaki kuyumcularda bile fark ederken, kuyumcu Fatih Sultan Çil bu konuda "Anadolu'dan Karadeniz'e Doğu'ya kadar tüm gruplar İstanbul Darphane'den alıp o bölgelere götürürken belirli masrafları ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Nakliyenin yanında ayırca kiranın da etkili olduğu belirtilirken, Finans Analisti İslam Memiş "Cadde esnaflığı yapan yurttaşın ya da sokak arasında yapan yurttaşın kiraları farklı oluyor" dedi.

Çocuklu ailelere müjde! Bakanlık bu başvuruyu eksiksiz yapanlara 12 ayda en az 4.250 TL yatacak! İlk ödeme mayısta!

Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesinde Bakan Bilgin devreye girdi! İşte peş peşe yaşanan son gelişmeler!

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemeler peş peşe artırıldı! Hemen bakın!