Kent Haberleri

İslam Memiş'ten çarpıcı tahminler: Gram altın rekor kırabilir! Dolar, euro ve gümüş de yerinde durmayacak!

Altın fiyatları son günlerde yatırımcıların dikkatini çeken bir konu haline geldi. Birçok kişi, altının yatırım için fırsat olup olmadığını araştırıyor. Altın fiyatlarındaki hareketlilikler ve olası yeni bir rekor beklentisi de bu araştırmaları arttırıyor. Altın rekor için pusuda bekliyor

Altın fiyatlarında yeni gelişme. Altın rekor için pusuda bekliyor. Gram altın bir anda yükselecek. Altın almayanlar başını taşlara vuracak. Altın alımı için tarihi fırsat kapıda. Böyle bir şans ayda yılda bir gelir. Altın alacaklar son durumu merak ediyor. Gram altında rekor seyri sürüyor. Vatandaşlar ise rekor trendinin daha da süreceğini merak ederken uzman isimlerin tahminlerine odaklanıyor. Altın piyasasında birçok tahmini tutan İslam Memiş, altın fiyatlarında dair yeni bir açıklama yaptı. İslam Memiş gümüş ve altında rekor beklediğini söyledi. İslam Memiş, rekor için de kritik tarihi işaret etti. 

İşte diğer ayrıntılar...

Son zamanlarda altın fiyatlarındaki hareketlilikler vatandaşların dikkatini çekiyor. Altın piyasası, rekor seviyelere yaklaşarak yatırımcıların ilgisini çekiyor. Gram altın fiyatlarının aniden yükselmesi bekleniyor ve bu nedenle altın alımı için tarihi bir fırsat kapıda olduğu düşünülüyor. Ancak, henüz altın almayan kişiler başlarını taşlara vurabilirler.

Uzmanlar da altın fiyatlarındaki gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Altın piyasasında tahminleriyle isim yapmış İslam Memiş, gümüş ve altında rekor beklediğini açıkladı. Hatta, rekorun kırılacağı kritik bir tarih belirledi.

Son dönemde ABD'de yaşanan banka iflasları, altın fiyatlarında belirgin bir hareketlenmeye neden oldu. Ancak, altın piyasasının yönü geçtiğimiz günlerde ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı sonrasında belirlendi. Peki, Fed'in kararı piyasalarda nasıl bir etki yarattı ve banka iflasları sonrası piyasalara ne mesaj verdi?

Para ve emtia piyasaları dikkatleri Fed'in faiz kararına çevirdi. Özellikle ABD'de son haftalarda Silicon Valley Bank'ın da aralarında bulunduğu üç bankanın iflas etmesi mali kriz endişelerini artırdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük 16. bankası olan Silicon Valley Bank, mevduat sahiplerinin paralarını çekmesiyle birlikte likidite sıkışıklığı yaşanmış ve bankanın iflası kaçınılmaz olmuştu.

Kriz, Avrupa'nın en köklü İsviçre bankalarından biri olan Credit Suisse'e de sıçradı. Bankayı kurtarmak için başka bir İsviçre devi UBS, Credit Suisse'i satın aldı.

BANKA İFLASLARI FED’İ ETKİLEMEDİ!

Fed politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 4.75 ile yüzde 5 aralığına çıkardı. Böylelikle Fed enflasyona karşı kararlı duruşunu sergiledi.

Karar metninde ABD bankalarının sağlam olduğuna vurgu yapılırken, gelişmelerin büyüme üzerindeki etkilerinin izleneceği ifade edildi. Ayrıca Fed, 2023 yılı için faiz beklentisini yüzde 5.1 olarak korudu.

Goldman Sachs finansal riskler için en iyi güvenli limanın altın olmaya devam ettiğini belirterek ons altın için hedef fiyatını yükseltti.

Banka, altın için 12 aylık hedefini 1950 dolar/ons seviyesinden 2050 dolar/onsa çıkardı. Goldman Sachs ayrıca emtia fiyatları için pozitif olmaya devam ettiğini belirterek S&P GSCI için 12 aylık getiri tahminini yüzde 27,9 olarak ortaya koydu.

İslam Memiş, gram altın için orta ve uzun vadeli öngörülerini paylaştı. İslam Memiş'in petroldeki düşüş sonrası ortaya attığı iddia ise çok çarpıcı.

İslam Memiş'ten borsa, dolar, euro, petrol, altın ve gümüş tahmini...

İSLAM MEMİŞ'TEN BORSA VE DOLAR-EURO YORUMU!

Finans uzmanı İslam Memiş, Borsa İstanbul'un son durumu ve döviz kurları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Borsa İstanbul'da son günlerde yaşanan hızlı düşüş sonrası toparlanma isteği olduğunu belirten Memiş, uzun vadeli yatırımcıların kazanma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ancak duygular yerine mantıkla hareket etmenin önemli olduğunu vurgulayan Memiş, seçimlere kadar aşağıda bir alan olabileceğini tahmin ettiğini belirtti.

Dolar endeksindeki toparlanmaların Borsa İstanbul için risk teşkil ettiğine dikkat çeken Memiş, 5350 direnç seviyesi olsa da 4950 altına sarkmaların kişisel tahmini olduğunu ifade etti. Memiş, bu nedenle kademeli alımın önemli olduğunu söyledi.

Dolar kuru hakkında da değerlendirmelerde bulunan Memiş, dolar TL ekranlarında 19.04 seviyesinde olduğunu belirtti. Orta ve uzun vadeli öngörüsünde değişiklik olmadığını ifade eden Memiş, haziran sonunda yukarı yönlü ataklar beklediğini söyledi.

Euro TL kurunda ise 20.56 seviyesinde olduğunu belirten Memiş, euro dolar paritesinin 1.0790'a kadar yükseldiğini açıkladı. Memiş, euro/dolar paritesindeki yükselişlerin tekrar 1.06'nın altına sarkması durumunda dolardan çıkmak isteyenlere euro'nun daha iyi bir para birimi olduğunu ifade etti. Memiş, orta ve uzun vadede euro'nun iyi bir fırsat sunduğunu belirterek, 1.15 seviyesini göz önünde bulunduranların buraların aslında ucuz olduğunu bilmeleri gerektiğini vurguladı.

İslam Memiş'ten petrol, altın ve gümüş tahmini...

İSLAM MEMİŞ'TEN 'PETROL VE ALTIN' İDDİASI 

İslam Memiş'in petrolle ilgili değerlendirmesi şöyle:

İslam Memiş, uzman görüşleriyle dikkat çeken bir isim olarak yine gündemde. Petrol ve altın piyasaları hakkındaki değerlendirmeleriyle dikkat çeken Memiş, petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından farklı bir rüzgarın esebileceğini söyledi. Petrol dolar ilişkisi yerine altın ilişkisine dönüşebilir ve Suudi Arabistan ve Amerika'nın karşı karşıya gelmesine neden olabilir. Ayrıca, yer altı zenginlikleri olan ülkelerin varlıklarını altın üzerinden satabileceği de belirtildi.

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN TAHMİNİ 

Memiş, altın piyasasıyla ilgili de tahminlerini paylaştı. Gram altın TL fiyatı ekranlarda 1198 lira seviyesinde ve serbest piyasalarda 1213-18 lira aralığında. Memiş, geçmiş uyarılarının gerçekleştiğini belirterek, yaz aylarındaki yol haritasında değişiklik olmadığını söyledi ve önce 1450 lira ardından 1550 lira seviyesine ilerleme beklentisini korudu. Orta ve uzun vadede ise 2350 dolar öngörüsünde bir değişiklik olmadığını vurguladı.

İSLAM MEMİŞ'TEN GÜMÜŞ TAHMİNİ 

Gümüş piyasası hakkında da tahminlerini paylaşan Memiş, ons gümüşte 23 dolar sihirli seviyeyi hedeflediğini söyledi. Gram gümüş ekranlarda 13.87 ancak serbest piyasalarda 14.48 lira seviyesinde. Memiş, pozitif beklentisi ve düşüncesi devam ettiğini belirterek, 16 ve 18 lirayı beklediğini ve hedefin 20 lira seviyesi olduğunu ifade etti.

Uzmanların görüşleriyle yatırım kararları alanlar için İslam Memiş'in petrol, altın ve gümüş piyasaları hakkındaki tahminleri önemli bir referans olabilir.

Çok cocuklu aileler hemen bir göz atsın! E-Devlet üzerinden başvuran ve şartı taşıyan 3038 TL'yi cebine koyacak!
Elektrik ve doğal gaz faturası yüksek gelenler dikkat! Devlet 2.700 TL destek veriyor!
Devlet, kendi torununa bakacak büyükannelere aylık 5 bin 100 TL maaş gibi destek sağlıyor!