Ekonomi

İslam Memiş’ten elinde altın ve doları olanlara ilaç gibi öneriler! İşte detaylar!

Dolar ve altını olanlar ama bunlarla ne yapacağını bilemeyenlere Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten öneriler geldi. İşte detaylar!Altın, gümüş ve ons fiyatlarında düşüşler yaşanıyor

Küresel piyasada yaşanan hareketlilik tüm dünyayı etkiledi. Altın, gümüş ve ons fiyatlarında düşüşler yaşanıyor. Doları olanlar da bu durumu nasıl değerlendiririm şeklinde sorular sormaya başladı.

İşte bu duruma altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten öneriler…

İSLAM MEMİŞ’TEN ÖNERİLER!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve altın konusunda bazı önerilerde bulundu. Memiş;  elinde doları olan ama nasıl değerlendireceğini bilemeyen, altında da yaşanan durumu fırsata çevirmek isteyenlere şu önerilerde bulundu;

“Euro'da aşırı bir değer kaybı oldu. Euro-dolar paritesi 1 seviyesine kadar düştü. Doların dünyada değer kazanması daha çok euro'yu olumsuz etkiledi. Enerji krizleri, Rusya ile Ukrayna çatışmasıyla enerji krizleri yaşıyoruz. Merkez bankaları faiz artırırken, Türkiye ve Avrupa gibi merkez bankaları faiz artırmadı. Fed'in de faiz artırma süreci vardı. Dolayısıyla sert şekilde gerileyen Euro-dolar paritesi bulunuyor. Artık 100 dolar almak için 100 euro vermeniz yeterli."

İslam Memiş, sık sık paritenin ne olduğunu anlatmaya çalıştığı söyleyerek, “Parite farklı ülke para birimlerinin değiş tokuşu anlamına gelir. Bu bankacılık uygulamalarında mevcut. Pariteler yazar, bu uygulamalarla doları, parite işlemi üzerinden direkt euro'ya çevirebilirsiniz ya da Kapalı Çarşı'da, dövizcilerde elinizdeki doları, euro'ya dönüştürmek istediğinizde, pariteyi kaçtan döndürüyorsunuz diyerek işlem yapabilirsiniz" dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde doları olan, bunu euro'ya çevirebilir diyerek,  “Dolarınızı euro'ya çevirerek, parite yapacaksınız, arada TL işlemi olmuyor. Elinizdeki doları önce TL'ye çevirirseniz, TL ile tekrar euro satın alırsanız bu olmaz. 100 euro'luk bir işlemde 10 euro gibi bir kaybınız oluyor. Paritenin önemi, arada para kullanmadan değiş tokuş yapılmasıdır” şeklinde konuştu.

Memiş, elinde dolar bulunduranların bugünlerde şanslı olduğunu söyleyerek, “Altın ons ve gümüş ons fiyatında da ciddi düşüşler yaşandı. Şu anda gram altın, TL fiyatı yüksek. Ekranlardakinin tersine gram altın, TL fiyatı şu anda 981 lira. Serbest piyasalara geldiğinizde o televizyonlardaki rakamların geçerli olmadığını göreceksiniz. Gram altın, TL için söylüyorum bunu ama paritelere baktığınızda dünya ucuz altın almaya devam ediyor. Dünyada dolarla emtia alanlar, şu anda dünyada ucuz altın topluyorlar” dedi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Baş Danışmanlarından Can Pulak’tan 55 milyar dolar iddiası!

Benzine zam mı geldi? 18 Temmuz benzine indirim yapılacak mı?

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 17 Temmuz Pazar 22 ayar bilezik kaç TL?