09 / 10 / 2024

İslam Memiş’ten gram altın için iki yeni rakam geldi!

İslam Memiş’ten gram altın için iki yeni rakam geldi!

Yaptığı açıklamalar gündemden düşmeyen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalar için 'tehlike çanları çalıyor' uyarısı yaparak, gram altın için de iki yeni rakam verdi.





Yaptığı her açıklama gündeme resmen bomba gibi düşen Finans analisti İslam Memiş dolar, borsa, euro, gram altın, ons altın, ons gümüş ve gram gümüş tahminlerini tek tek açıkladı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş  borsa için yaptığı değerlendirmede, "Borsa İstanbul 9093 puanda, yükseliş ile günü tamamladı. 9000 üzerinde tutunma çabaları iyi. 8800 - 9200 puan aralığı kritik ve oldukça önemli. 9000 üzerinde tutundu. 9200 ve devamında da 9400 direncini takip edeceğiz. 9000 altına sarkmalar da alım fırsatı sunuyor. Borsa yatırımcıları en az 6 ay beklemeli" ifadelerini kullandı.

Haber Global’den Ozan Alaca imzalı habere göre yaptığı açıklamaların yatırım tavsiyesi olmadığına değinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şunları dile getirdi:

Dolar TL kuru 37.27. Yükselişlerini santim santim sürdürüyor. Yukarı yönlü hareketlerini sürdürecek.  Pozitif seyir sürüyor dolar TL kurunda. Euro/dolar paritesine dikkat çekerek, burada 1.08 ve devamında 1.05'i bekliyorum şeklinde uyardım. Elinde euro olanlar çıkış için fırsat kolluyor. Merkez bankalarının faiz kararları da var, ABD'de seçimler var. Tam orta yerde bekliyor.

İslam Memiş’ten gram altın için iki yeni rakam geldi!

Ben şahsen 1.12 seviyelerinden çıkmış altın almıştık. 1.08'de yarısını satıp altın almıştık. Bu kez tehlike çanları çalıyor. 1.05 aşağıda riskli bölge. 1.1040'a kadar yükseldi. Yüzde 50'sini çıkış yapanlar bence iyi karar verdi. Önemli olan elindeki euro ile ne satın aldığın. Altın mı altın gümüş mü aldın bu önemli. Paritede artık 1.10 direnç seviyeleri. Kısa vadede kendini korumak isteyenler euro tarafında değerlendirebilir varlıklarını.

GRAM ALTIN BU RAKAMA KADAR DÜŞEBİLİR

Ons altında 2 bin 580 doları bekliyoruz. 2 bin 633 dolarda ons altın. 2 bin 680'e kadar yükselmişti, 50 dolarlık bir satış gördük. Ons altın tarafında 2 bin 580'i bekliyoruz ve orada düşüneceğiz. Alalım mı kademeli mi alalım? Karar vereceğiz.

Gram altın 3 bin 80 liraya kadar yükselmişti serbest piyasalarda, bu seviyelerden almam ben. Şu anda 3 bin 40 lirada. Gram altın TL'de gerilemeyle beraber 2 bin 980 lira görüşebilir.

Öngörüm aynı, ons altında 2 bin 580 dolar, gram altında 2 bin 980 lira beklentimiz devam ediyor. Düğün yapacaklar, altın borcu olanlar düşünebilir fakat elinde bulunduranlar kesinlikle satmamalı. Her ay yeni rekorlar altın tarafında.

Gümüş onsu 30.68 dolar. 30 dolar destek seviyeleri var. 30-32 dolar aralığında geziyor. Düşüşler gümüş için alım fırsatıdır. Güzel fiyatlar güzel düşüşler de var. Gümüşün gramı 34.18 kuruş. 35 TL üzerinde ataklar vardı. Burada da ons sebepli negatif düşüş var. Gümüş gramı ve onsu altına kıyasla ucuz kalmayı sürdürüyor. Eğer elinde altın olan varsa, gümüşü yoksa rasyo yüksek olduğu için bu düşüşler gümüş tarafından değerlendirilebilir fakat bu kesinlikle parite üzerinden yapılmalı.

 

2 banka konut kredisi faizlerini düşürmüştü: Şimdi 2 milyon TL'lik konut kredisinin taksiti hangi bankada kaç TL?

Kira anlaşmazlıklarına yeni çözüm! En güncel kira ve satış fiyatları bu yöntemle tespit edilecek!

Belediyelerden  Ankara  ve Samsun’da satılık arsa ile araziler!


Geri Dön