Ekonomi

İslam Memiş’ten net tavır! Hiçbir yatırımcıya kaybettirmez! Hemen bakın!

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, piyasaya dair yeni analizlerde bulundu. Yatırımcılar hemen baksın!Memiş'in önümüzdeki aylar için "Hiçbir yatırımcıya kaybettirmez" şeklinde yaptığı yatırım aracı şaşırttı

Dolar, altın, gümüş ve kripto paraya dair yaptığı değerlendirmeler ile ünlü ekonomist İslam Memiş, gündemde yer alıyor. Memiş'in önümüzdeki aylar için "Hiçbir yatırımcıya kaybettirmez" şeklinde yaptığı yatırım aracı şaşırttı.

İşte ayrıntılar…

Uzman isim İslam Memiş, öncellikle yatırımda daha geri planda tuttuğu dolar ve euroya dair; "Dolar kuru 19.50 iken, Kapalıçarşı'da 20.42-53 lira aralığında görülüyor. Dolar endeksinde bir toparlanma meydana geldi. Tekrar 101 üzerine atak geçirdi. Bu gelişmenin nedeni ise ABD'den gelen yeni veriler. Orta ve uzun vadede yükselişler bekliyoruz.  

ABD Merkez Bankası Fed ve Avrupa Merkez Bankası piyasa beklentilerinde karar verdi. Artık önümüze bakabiliyoruz.

Elimde TL var döviz mi almam gerekiyor gibi şeklindeki sorulara diyorum ki dövizi yatırım aracı olarak görülüyor ise ki; biz görmüyoruz, madem kağıt paraya yatırım yapılacaksa, bunun adı dolar değil, euro'dur” diye konuştu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, en karlı işlem hakkında da şunları söyledi;

"HİÇBİR YATIRIMCIYA KAYBETTİRMEZ"

"Borsa tarafında 4000'e kadar gerilemenin mümkün olacağını söyleyebilirim. Seçimlerden hemen önce 4000 ile 4500 arasındaki sert düşüşlere yatırımcılar değerlendirmelidir. Bu yaz ise 6000'e kadar beklentimi sabit tutuyorum. Döviz mi, emtia mı şeklinde soranlara ise borsa diyorum. Döviz kurları baskılansa da emtiaya, borsaya göre fazla bir getirisi yoktur. Gram altın yatırımcısı da işçilik ödemektedir. Borsa daha cazip diyorum bu yüzden. Her seçim öncesi piyasalarda bir satış baskısı olabiliyor. Bizim borsamızın yabancı yatırımcı sayısı da yüzde 29'e düşmüş durumda. Yabancı yatırımcıların bekleme süresi ise 6 ay, yerli yatırımcıların bekleme süresi ise 28 gündür. 2023 yılında borsa tarafındaki düşünce ise evet, yine kazançlar olacaktır ama 2022'de olduğu gibi bir beklentiye kendinizi sokmayın.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAYA DİKKAT EDİLMELİ!

Hem borsada hem dövizde önümüzdeki hafta sert hareketler göreceğiz. Yatırımcıların kafası bir hayli karışık olacak. Bir yatırım aracı olarak baktığımız zaman ise, sert değer kaybettiğinde alınabilir ve değer kazandığında da satılma işlemi yapılabilir. Bu bütün enstrümanlar için geçerli bir durumdur. 5000 üzerindeki rakamları referans alınca, bugünkü rakam da bir alım fırsatıdır.