Kent Haberleri

İslam Memiş’ten nisan ayına özel çok konuşulacak altın tahmini! Peş peşe tahminlerin ardından herkes altın almaya koştu!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının son defa alım fırsatı vereceğini söyleyerek nisan ayını işaret ederken, bu ay için piyasalardaki beklentileri değerlendirdi ve dolara karşı son fırsat uyarısı yaptı. Kapalıçarşı’da en çok çeyrek, Cumhuriyet altını ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı merak ediliyor

Altın fiyatları ons altındaki düşüş sonrası haftanın ilk gününde de yatırımcıların gündeminde yer alırken, gram altında yükseliş devam ediyor. Kapalıçarşı’da en çok çeyrek, Cumhuriyet altını ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı merak ediliyor.

TV 100 yazarı ve finans analisti İslam Memiş, "Nisan’da dolar yükselecek mi?" başlıklı yazısında altın fiyatlarına ilişkin çok konuşulacak bilgiler verdi. İşte Memiş’in yazısı:

Nisan ayının ilk işlem günü ve ilk haftasındayız ve bu ay gergin geçebilir. Hem yurt dışı hem de yurt içi piyasalarda gerginliğin ve belirsizliğin yaşanacağın bir süreç olacağını düşünüyorum.

Yurt içinde siyasi gerginlikler ve yurt dışında ise ekonomik ve siyasi kaos. Dünya genel olarak ABD Eski Başkanı Trump’ın yargılanma sürecine yöneldi. Global ekonomiye ilişkin belirsizlikler, küresel ekonomide durgunluk, enflasyon ve Fed nisanda piyasalar kendine yön vermekte zorlanır. En önemlisi de dünya çapında sokak eylemlerinin artma ihtimali.

Türkiye’de seçimler yaklaştıkça kısır tartışmalar ve gerginlikler de artıyor ve toplum, siyasete odaklanmış bir ruh halinde. Herkes politika konuşurken, enerjimizi ne yazık ki yine boş yere tüketmeye devam ediyoruz.

İşte detaylar...

Borsa tarafında satışlar için temkinli olmak gerektiğini, döviz kurlarında yukarı yönlü atakların süreceğini söyleyebilirim. Altın ve gümüşün ons tarafında son düşüşleri beklemeye devam ediyorum.

Altının ons fiyatında bin 930 dolar destek seviyesi kritik ve nisan ayında aşağı yönlü kırılmasını, düşüşlerini bin 870 dolar seviyesine kadar devam ettirmesini izleyeceğim. Haliyle gram altın için de düşüş demek. Gümüşün ons fiyatında 22,80 dolar destek seviyesini izleyeceğim ve BİST 100’de 5 bin puan seviyesi direnç seviyesi olduğu için 4 bin 500 puan seviyesi için beklemedeyim.

Toparlayacak olursam, altın, gümüş, kripto paralar ve borsada düşüş, döviz kurlarında ve dolar endeksinde yükselişin olacağını tahmin ediyorum. Nisan ayında dolar karşısında her şeyin son alım fırsatı sunacaklarını tahmin ediyorum. Yeni girişler için acele etmem, var olanı da makas aralığından nedeniyle muhafaza ederim.

SGK’dan beklenen duyuru! SSK ve Bağ-Kur’luya gün doğdu! Hayaller gerçek oluyor!

2023 MEB sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklandı! Öğrenme ekranı burada!

Çiftçiler dikkat! Bu ödemelerin hepsi nisan ayında tek tek yatacak! Hesabınızı kontrol edin!