Ekonomi

İslam Memiş'ten sert uyarı: “Ekonomi batacak, borsa çökecek...”

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden İslam Memiş, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla ekonomik durumla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Memiş'in sözleri, ekonomi çevreleri ve vatandaşlar arasında büyük yankı uyandırdı. İşte detaylar... Bu nedenle, Twitter'dan yaptığı uyarılar ekonomiyle ilgilenenler tarafından büyük bir önemle takip edilmektedir

İslam Memiş, uzmanlığı ve tecrübesiyle tanınan bir ekonomist olmasıyla bilinir ve daha önceki tahminleri ve analizleriyle dikkat çekmiştir. Bu nedenle, Twitter'dan yaptığı uyarılar ekonomiyle ilgilenenler tarafından büyük bir önemle takip edilmektedir.

İslam Memiş be kez sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, ülkenin ekonomik durumuyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. "Gerçekten inanılır gibi değil" çıkışında bulunan Memiş'in uyarısı birçok çevrede büyük yankı uyandırdı. Memiş, "Acaba 20 yılın zarar hesaplamasını yaptı mı?" diye sordu. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...
 

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekonomideki durumlarla ilgili uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Twitter hesabını aktif olarak kullanan Memiş'in sık sık yaptığı paylaşımları milyonlar takip ediyor.  İslam Memiş son olarak Twitter'dan yaptığı paylaşımda takipçilerini “Ekonomi batacak, borsa çökecek” diyenlere karşı uyardı ve "Bunlara inananlar acaba 20 yılın zarar hesaplamasını yaptı mı?" diye sordu. 

İşte İslam Memiş'in o açıklamaları:

“Emlak balon, patlayacak” diye diye 20 yıl geçti.
“Ekonomi batacak, borsa çökecek” diye diye 20 yıl geçti.

Bunlara inanıp evini almayan, borsaya yatırım yapmayan acaba 20 yılın zarar hesaplamasını yaptı mı?

Gerçekten inanılır gibi değil.
Bugün de inananlara da.

İslam Memiş'ten gram altın için de bir uyarı geldi!


Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu paylaşımından bir süre önce de Haber Global'den Gizem Bilen'in sorularını yanıtladı ve 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci turu seçimleri öncesi yatırımcıları yüksek fiyatlardan alım yapmamaları konusunda da uyardı.  Memiş şöyle konuştu:

"Birinci turda vatandaşlar kuyumculara akın etti.  bin 510 TL'den gram altın almıştı, yanlış hamlelerdi, tekrar bu tuzağa düşmemeleri konusunda uyarıyorum. Manipülasyon piyasası oluşuyor. Piyasalar da biraz daha kontrol altına alındı. Seçim sürecinde dikkat edilmeli. Elinde altın olan biraz daha beklemeli. Alım yapacak olan da seçime kadarki süreci iyi değerlendirmeli."

Yargıtay son kararını verdi: Cumartesi işe gitmeyenlere kötü haber

Türk Hava Yolları'nda gurbetçilere özel indirim kampanyası; Bilet fiyatları düştü

Yaz tatili yaklaşıyor! Peki tatili ekonomik hale getirmek için neler yapılmalı? İşte ekonomik tatil için 7 önemli ipucu