Ekonomi

İslam Memiş’ten tufan kopartacak açıklama! Altın ve dolar bu hafta…

İslam Memiş, küresel çapta meydana gelecek bir büyük ekonomik krizin başlayacağını dile getirerek kritik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!Ancak rakamların kalıcı olmayacağını da dile getirdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar fiyatlarının önümüzdeki günlerde düşeceğini söyledi. Ancak rakamların kalıcı olmayacağını da dile getirdi. İşte, İslam Memiş’in piyasaya dair yaptığı yorumlar…

İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarının neden bir anda düştüğünü açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti; FED'in başkanı Jerome Powell'in konuşması bu emtiaların fiyatları düşürdü. FED'in mart toplantısında 5 baz puanlı faiz artırımı beklentisi bulunuyordu. Piyasalar bunu, şahin tonda bir açıklama yaptığı için FED Başkanı Jerome Powell, 50 baz puan faiz artırımı yapacaklar beklentisi ile EMTA fiyatlarında düşüşler olduğunu bize gösterdi.

BU FİYATLAR SİZİ ALDATMASIN!

Altın ve gümüş fiyatları dip arayışında olduğu görüşündeyim. Son demler ve bunlar son fırsatlar... Özellikle mayıs sonrası yani haziran aylarında agresif yükselişlerin yaşanma ihtimali bir hayli yüksek.

Elinde TL, dolar veya döviz bulunduran, altının ons fiyatındaki ve altının gram fiyatındaki bu düşüşleri fırsata çevirmek isteyenler için bu haftanın önemli bir fırsat haftası olduğunu belirtmek isterim. Bu fiyatlar kalıcı değil. Özellikle ons tarafından yaşanan sert düşüşlerle birlikte merkez bankaları da stoklarını artırma eğiliminde.

ALTIN STOKLANIYOR!

Merkez bankaları, fiziki altın ve gümüş alımlarını sürdürüyor. Şirketler gümüş alırken, merkez bankaları altın almaktadırlar. Ocak ayında altın alımları yüzde 16 artış gösterdi. Merkez bankaları ocak ayında 31 ton altın alımı yaptı ve altın talebindeki artış 20 ton ile 60 ton arasında bir ağırlığa sahiptir. Türkiye ocakta 23 tonluk altın alımı yaparak rezervini 565 tona kadar çıktı.

Bakın düşüşler mevcut. Bu düşüşleri fırsata çeviren merkez bankaları var. Neden altın stokluyorlar? Çünkü büyük bir kaos bekleniyor. Hem ekonomik olarak, hem de jeopolitik risk bakımından da büyük bir kaos olacağı bekleniyor. Öte yandan dünya ülkeleri dijital paralara geçecek ve dijital paralar da altına bağlanacağından dolayı merkez bankaları her fırsatta altın stoklamayı sürdürüyor.

"EKONOMİK TUFANIN PATLAMASI AN MESELESİ"

Ocak ayında altın alımını yüzde 16 civarında artıran merkez bankaları bunu şubat ve mart aylarında altın rezervlerini artırmaya çalışacak buna devam edecek. Yılın ikinci çeyreğinin başında Dünya Altın Konseyi'nin raporlarında altın ve gümüş stoklarındaki artışı göreceğiz.

Dünyadaki ülkelerinin ekonomileri artık öyle bir noktada ki, ekonomik krizin patlaması an meselesi. Büyük bir ekonomik tufanın ilk çeyreğinde bulunuyoruz. Bunun içinde hazırlık yapmakta fayda olduğunu görüyorum.