Kent Haberleri

İslam Memiş’ten yatırımcıları bayram ettirecek açıklama! “Daha rekor gelmedi!”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altındaki yükselişi değerlendirdi. Altını olan yatırımcı için uyarılarda bulunan Memiş, “Daha rekor gelmedi” dedi. Elinde altın olan yatırımlar 'daha da yükselecek mi?' sorusuna yanıt ararken ünlü analisti İslam Memiş, kritik uyarılarda bulundu

Altın fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı endişelendirdi. Elinde altın olan yatırımlar 'daha da yükselecek mi?' sorusuna yanıt ararken ünlü analisti İslam Memiş, kritik uyarılarda bulundu.  

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, mart ayı ile birlikte uçuşa geçen gram altın fiyatlarına, düşüş yaşayan brent petrol varil fiyatlarına ve merkez bankası tarafından önümüzdeki gün itibariyle alınacak olan faiz kararına ilişkin muhtemel etkilerini ele alan bir açıklamada bulundu. 

"BUNLAR REKOR DEĞİL"

Altın fiyatlarının yakın takibe alındığı günlerde Finans Analisti İslam Memiş yatırımcıya uyarılarda bulundu. Youtube’da yayınladığı "Bunlar rekor değil ki!" başlıklı videosunda açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığına vurgu yaptı.

Yorumlarında ise riskli ve yoğun bir haftanın yatırımcıyı beklediğini söyledi. Merkez bankalarınca verilecek faiz kararı sonucunda döviz piyasası, altın ve gümüş fiyatlarının nasıl etkileneceğine dair sorulara cevap vermeye çalışacağını söyledi.

İşte detaylar...

EURO VE DOLAR DEĞERLENDİRMESİ

Dolar kuru ile açıklamalarına devam eden ekonomist Memiş, doların ekranlarda 19,01 lira seviyelerinden işlem gördüğünü, serbest piyasalarda ise 19,24 lira ile 19,27 lira seviyelerinden işlem gördüğünü belirtti. Arada 23 kuruşluk fark olduğu vurgulayarak makas aralığı ile yolunda olduğunu belirtti. Dolar fiyatlarında 19 liraüzeri sert bir atak göremediğini ifade eden Memiş, euro ve dolar paritesi nedeniyle doların yükselişinin frenlendiğini belirtiyor.

Euro ise serbest piyasada 20,58 lira ile 20,65 lira seviyelerinden işlem gördüğünü belirterek hızlı bir toparlanmanın olduğu söz konusu. Paritede 1.07 seviyesinde bulunması ve kar satışlarının yaşanabileceğini söyledi. Orta ve uzun vadede yatırım yapanların paritenin 1.12'ye yükseliş tahminlerinin devam ettiğini belirtti.  

KRİTİK ALTIN TAHMİNİ 

Dolar ve euro piyasasına ilişkin yorumlarda bulunan uzman isim altın fiyatlarındaki açıklaması da dikkat çekti. Ani yükseliş yaşayan altın fiyatları gün içinde 1.243 TL’ye kadar yükseldiğini belirterek tahminlerini aktardı. 

Daha öncesinde altının rekor kıracağının altını çizen uzman isim yeni tahminleriyle birlikte altın fiyatlarının 1.450 lira ile 1.500 lira seviyelerinden işlem göreceğini tahmin ediyor.

2023 en uygun Ramazan kolisi ne kadar? İşte ŞOK, BİM, MİGROS, CarrefourSA Ramazan kolisi fiyatları...

Emekli olamayanlara toplu para sürprizi! Birikmiş paranızı hemen alın!

Trafik cezası olanlar dikkat! 4.538 liralık borç 2.765 liraya iniyor!