Ekonomi

İslam Memiş’ten yıl sonu tahmini! Altını olanlar inanamayacak! Gram altın 10 gün sonra bu rakamda olacak!

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, yıl sonu altının gram başına olan fiyat tahminini değiştirdi. İşte o detaylar!Altın sahibi olanlar duyduklarına inanamayacak

Ekonomist İslam Memiş, 10 gün sonra altının gram değerinin kaç olacağı duyurdu. Altın sahibi olanlar duyduklarına inanamayacak. İşte detaylı bilgiler…

TAHMİN DEĞİŞİKLİĞİ!

ABD Merkez Bankası (FED) ve diğer merkez bankalarının faiz kararlarından sonra olumsuz yatırımcıların tercih ettiği altını etkisi altına aldı. Son duruma bakan yatırımcıların ilgisini çeken altın fiyatları düşme eğilimi içine girdi. Tahminleri ile dikkat çeken ve yatırımcıların büyük bir ilgi ile takip ettiği ekonomistlerden biri olan altın ve para piyasası uzmanı isim yani İslam Memiş, yıl sonu altının gram başına fiyat tahminini de değiştirdiğini belirtti.

 Koronavirüs salgının dünya genelinde yarattığı ve tüm dünyayı etkisi altına alan enflasyonist kriz, başta FED olmak üzere pek çok merkez bankasını faiz oranlarını yükseltme eğilimi içine soktu. Ayrıntılara göre, hamlelerin ardından hem ABD'de hem de Avrupa'da enflasyon gerilerken, yeni merkez bankası sinyalleri altının ons fiyatının düşmesine sebebiyet verdi.

Detaylara bakılırsa, yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında yer alan altın fiyatları, FED başkanının faiz oranlarını sürdürmesi nedeniyle tekrar düşüş gösterdi.

Altının Efendisi lakaplı ekonomist İslam Memiş de 2022'nin sonlarına doğru yaklaşırken ekonomideki son gelişmeleri ve önceki tahminlerini yakın merceğe aldı. Gram altına dair yaptığı tahminleriyle gündemden düşmeyen Ekonomist Memiş, resmi olarak zirveyi 2022 yılının gram altın tahmini 1450 lira olarak değiştirdi.

10 günde gram altının ne kadar olduğunu resmi olarak belirten Altın İslam Memiş, FED Başkanı Powell'ın açıklamalarının belirsizliği öne çıkardığını belirterek, altının ons fiyatının 1820'den 1780'e düştüğünü iddia etti. 1780'in üzerinde olumlu bir beklentiye sahip olduğunu söyleyen İslam Memiş, Gram altın TL'de herhangi bir zayıflama olmadığını ve 1088-87 arasında piyasada açık olduğunu belirtti. Ekonomist İslam Memiş, yıl sonu rakamının 1.125 olduğunu dile getirerek baskı altında yükselişini bir miktar geri çektiğini vurguladı.

Aile Destek Programı zam geldi mi? Aile Destek Paketi zammı ne zaman yatacak?

TOKİ’ye başvuranlar dikkat! Asgari ücret zammı TOKİ’yi de etkileyecek! 2023 TOKİ taksit tutarları!