29 / 04 / 2024

İslim Arıkan: Binaların cepheleri ve çatıları güneş enerjisinden faydalanacak şekilde tasarlanmalı!

İslim Arıkan: Binaların cepheleri ve çatıları güneş enerjisinden faydalanacak şekilde tasarlanmalı!

Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İslim Arıkan, Arıkan, bölgemizdeki binaların cephelerinin, çatılarının güneye bakacak şekilde, güneş enerjisinden maksimum düzeyde faydalanacak şekilde tasarlanması gerektiğini söyledi...




EMO Yönetim Kurulu Başkanı İslim Arıkan, Gaziantep’in sorunlarının çözümünde her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirtti. Arıkan,  Bölgemizdeki binaların cephelerinin, çatılarının güneye bakacak şekilde, güneş enerjisinden maksimum düzeyde faydalanacak şekilde tasarlanması ve gelecekteki enerji yatırımları için önemli olduğunu belirterek, “ Belediyelerin imar yönetmeliklerinde binanın cephesinin güneye bakması durumu yasalaşmalıdır.  Kamu kurum ve kuruluşlarının yeni yapılan binalarında, okul, hastane, v.s gibi binaların çatılarında güneş enerji santralleri düşünülmelidir. Uzay çatılı halk pazarlarının tamamının güneş panellerinin kurulması, İlimiz Belediyeleri açısından örnek uygulamalar olacaktır” dedi.


OSB’lerde de yaygınlaşmalı


Arıkan, sözlerine şöyle devam etti: “Organize Sanayi Bölgelerinde Enerji tüketimlerinin fazla olduğu göz önüne alınarak ve bu teknolojinin yaygınlaşması ve gelişmesi bakımından bu Bölgelerdeki fabrika ve işyerlerinin çatılarında veya sahalarında yapılacak güneş enerjisi sistemleri için ekstra teşvik uygulanmalıdır. Özellikle yeni kurulacak 5. OSB’de inşa edilecek fabrika tesislerinin Güneş Enerjisi panellerinin yerleşimi göz önüne alınarak projelendirmesi ve hatta imar planlarında bu yönde zorunluluklar getirilmesi çok yararlı olacaktır.”



Gaziantep Pusula



Geri Dön