11 / 05 / 2024

İsmail Aytemiz Öğrenci Yurdunun temelinden insan kemikleri çıktı!

İsmail Aytemiz Öğrenci Yurdunun temelinden insan kemikleri çıktı!

KARSta yapımına yeni başlanan İsmail Aytemiz Kız Öğrenci Yurdu temelinden insan kemikleri çıktı. Çalışmaların durdurulduğu alan polis tarafından korumaya alındı



Merkez Mahallesi İmam Hatip Lisesi yanında yapılacak olan İsmail Aytemiz Kız Öğrenci Yurdunun inşaatı için bir hafta önce başlayan temel kazılarında bugün ilginç bir gelişme yaşandı. 5 katlı 288 öğrenci kapasiteli olacak yurdun temelini kazan iş makinesinin kazdığı topraklar Ardahan yolu üzerindeki sebze hali civarında boş bir araziye döküldü. Kamyonların boşalttığı hafriyat içinden çıkan kemikleri gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri harfiyat alanında ve inşaatta güvenlik önlemi aldı.

Olayın duyulmasının ardından inşaatın yapıldığı alana gelen Kars Müze Müdürü Necmettin Alp ve arkeologlar da çıkan kemikler üzerinde inceleme yaptı. Kemiklerden örnekler alan Necmettin Alp ve uzmanlar kazı çalışmasının durdurulması istedi. Müze Müdürü Necmettin Alp, incelemenin ardından çıkan kemiklerle ilgili bilgi verileceğini belirtti.

Dinçer AKTEMUR/Hürriyet


Geri Dön