02 / 05 / 2024

İsmail Çataklı'dan İBB'deki kamu zararı iddiasına ilişkin açıklama!

İsmail Çataklı'dan İBB'deki kamu zararı iddiasına ilişkin açıklama!

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki kamu zararı iddiası ile ilgili açıklama yaptı. İşte Çataklı'nın o açıklaması..



İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki kamu zararı iddiası ile ilgili açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı,yaptığı açıklamada,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TBMM'deki bir konuşmasında, "önce 30'a, sonra 25'e yakın İBB'ye yönelik yürütülen soruşturma dosyası olduğunu söylediğini" kaydetti.

Fakat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Meclisteki bütçe konuşmasında 34 dosya olduğunu açıklaması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kendisini bugün düzelttiğini ve bazı iddialar ileri sürdüğünü" kaydeden İsmail Çataklı yaptığı açıklamada, Bakan Süleyman Soylu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak  gerekli açıklamaları yapmasına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü beyanları üzerine bir defa daha açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

İsmail Çataklı dan İBB deki kamu zararı iddiasına ilişkin açıklama!

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, söz konusu dosyaları araştırmak üzere İçişleri Bakanlığı tarafından 3 mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini dile getiren İsmail Çataklı şöyle konuştu:

"Müfettişler tarafından toplam 34 dosya, 32 bilirkişi görevlendirilmek suretiyle ayrıntılı olarak incelenmiştir. Yapılan inceleme sonucunda 3'ü ihale, 16'sı gayrimenkul alımı, 1'i STK'lere yardım, 1'i kentsel dönüşüm projesi olmak üzere toplam 21 dosyada hukuka aykırılığa rastlanmadığı için araştırma raporları düzenlenerek ilgili mercilere gönderilmiştir. Şirketlere ait 7 dosya ise Ticaret Bakanlığı müfettişleri ile müştereken incelenmektedir."

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Mülkiye müfettişleri tarafından 6 dosya hakkında ise ön inceleme talebinde bulunulduğunu ve Bakanlık makamının 26 Kasım 2021 tarihli onayı ile müfettişlere ön inceleme izni verildiğini kaydeden İsmail Çataklı, "Sonuç olarak 34 dosyanın tamamı hakkındaki incelemeler, mevzuat çerçevesinde yürütülmüş veya yürütülmekte olup sayın Kılıçdaroğlu'nun 13 milyar 202 milyon lira kamu zararı iddiası ise gerçeği yansıtmamaktadır. Müfettişler görevini tamamladığında konuyla ilgili olarak kamuoyuna detaylı bilgilendirme yapılacaktır." şeklinde konuştu.

Mehmet Özhaseki'den İBB'ye kentsel dönüşüm eleştirisi! 


Geri Dön