06 / 05 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım artık daha estetik!

İsmail Hakkı Edebali: Yıldırım artık daha estetik!

İlçeye önemli projeleri kazandıran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, şehir estetiğinin de önemine dikkat çekerek ilçenin duvarlarının güzelleştirildiğini ve ilçe temizlik faaliyetlerine büyük önem verildiğini ifade etti.



Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Miidürlüğü'ne bağlı Güzelleştirme Ekibi, ilçenin duvarlarını adeta tuval olarak kullanarak şehir estetiğine katkı koyuyor. Yıldırım'ın daha yaşanabilir bir şehir olması adına çalışmalarına şekil verdiklerini dile getiren Başkan Edebali, "Kentsel dönüşüm ile ilçemizi çok daha iyi noktalara getirmeyi hedefliyoruz; ancak belediyecilik hizmetlerini de aksatmadan çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.


İlçede temizlik, altyapı gibi belediyecilik hizmetlerinin hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Başkan Edebali, "Bunun yanında da şehrin görselliğini de destekleyecek çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu. 


DAHA TEMİZ BİR YILDIRIM 


İlçenin temizliği konusunda hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Başkan Edebali, "Son bir yıl içinde toplam 151 bin 620 kg evsel atık toplandı. Bunun haricinde geri dönüşüm için toplam 2 bin 530 kg ambalaj atığı toplandı. Ayrıca tekstil atölyelerinin atıklarını çöpe atmalarını ve boş alanlara dökmelerini önlemek amacı ile 3 bin 250 firmanın tekstil atıkları abone sistemi ile düzenli bir şekilde alınmaktadır" ifadelerini kullandı. Boş alanlara bırakılan ve çevre kirliliği oluşturan 13 milyon 873 bin 200 kg atığın da toplandığının bilgisini veren Başkan Edebali, "Daha temiz bir Yıldırım için çalışıyoruz. Hemşerilerimizin daha yaşanabilir bir ilçede yaşaması için çalışmalarımız sürecek" dedi. 


Bursa Haber 


Geri Dön