02 / 05 / 2024

İsmail Kimyeci: Kentsel dönüşüm Antakya için milat olacak!

İsmail Kimyeci: Kentsel dönüşüm Antakya için milat olacak!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kurmayları ile birlikte Antakya Ticaret Borsası’nı (ATB) ziyaret etti. Kimyeci:" Antakya’nın yaşam kalitesini bir üst seviyeye taşıyacak olan kentsel dönüşüm projesi şehrimiz için bir milat olacaktır." dedi.



Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kurmayları ile birlikte Antakya Ticaret Borsası’nı (ATB) ziyaret etti. Kimyeci, ziyarette, Antakya Belediyesi’nin ‘Kentsel dönüşüm Projesi’ hakkında ATB üyelerine bilgi verdi.


ATB Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hepimizin tek gayesi Antakya’mızın kalkınması ve gelişmesi için en iyi hizmeti getirmektir. Bu bağlamda Antakya’mızın sorunu bizlerin de sorunudur. Antakya’da ortaya çıkan güzel eserlerin altında birlik ve beraberlik yatmaktadır. Birçok projeler bu sayede hayata geçmektedir. Antakya’nın yaşam kalitesini bir üst seviyeye taşıyacak olan kentsel dönüşüm projesi şehrimiz için bir milat olacaktır. Antakya Ticaret Borsası olarak bu projeye sonsuz destek verdiğimizi belirtmek isterim” dedi.


Antakya’nın, ekonomik gelişmelere bağlı olarak seyahatten, trafikteki araçların kalitesine kadar hemen her alanda beklentilerin ve kalitenin bir üst seviyeye çıkarmaya çalışarak, bununla birlikte eskiden yeteri kadar önemsenmeyen konut sektörünün de bütçedeki en büyük payı almaya başlamasıyla değişmeye başladığını görmelerinin çok büyük bir mutluluk olacağını belirten Kuseyri, şöyle devam etti:


“Bu büyük imar hareketinin, onlarca yıllık eskiyen,  can ve mal güvenliğini tehdit eden, konforsuz, daha da önemlisi risk taşıyan yapıların yerine insanca, günümüzün modern koşullarına uygun yaşanabilecek mekânlar oluşturulması Antakya’nın geleceği açısından çok heyecan verici önemli gelişmelerdir. Kentsel dönüşüm projesi sayesinde artık her gelir grubundan insan daha refah ve konforlu bir yaşam alanlarına sahip olacaklardır. Ortak çalışmalarla Antakya’mızın hak ettiği yere gelmesi için hep birlikte çaba ve gayret göstermeliyiz.”


Özyurt Gazetesi


Geri Dön