İSMOB 2016'nın gündemi tasarım!
MOSDER'in 12.’si gerçekleştirilen İstanbul Mobilya Fuarı İSMOB, bu yıl 10. kez gerçekleştirdiği İSMOB Tasarım Yarışması’yla da büyük ilgi topladı. 13 Ocak gerçekleştirilen İSMOB 2016 Tasarım Yarışması, 7 kategoride ödüllerini dağıttı.
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından 12.’si gerçekleştirilen İstanbul Mobilya Fuarı İSMOB, bu yıl 10. kez gerçekleştirdiği İSMOB Tasarım Yarışması’yla da büyük ilgi topladı. 13 Ocak 2016 Çarşamba günü gerçekleştirilen İSMOB 2016 Tasarım Yarışması, 7 kategoride ödüllerini dağıttı.
TÜYAP’ta gerçekleştirilen 12. İstanbul Mobilya Fuarı- İSMOB 2016, yüzlerce yerli ve yabancı markaya ev sahipliği yapmasının yanı sıra, tasarıma verdiği önemi 10 yıldır fuarla eş zamanlı gerçekleştirdiği ‘Tasarım Yarışması’ ile gösteriyor. En yaratıcı-tasarımsal ürünlerin kategorilerine göre ödüllendirildiği yarışmada, her yıl yüzlerce mobilya markası kıyasıya yarışıyor.
Bu yıl Derin Design Derin Sarıyer, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı YRD. DOÇ. DR. Hızır Tengüz Ünsal ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Hayri Alyanak jüri üyeliğinde gerçekleştirilen yarışmada; oturma grubu, yatak odası, yemek odası, genç odası, uyku, tamamlayıcı mobilya ve aksesuar ile en iyi stant olmak üzere jüri üyeleri tam 7 kategorinin değerlendirmelerini gerçekleştirdi. 12. İstanbul Mobilya Fuarı - İSMOB 2016’daki katılımcı firmaların yarışmaya gönderdiği 175 ürün başvurusu, jüri tarafından değerlendirildi. Tasarımla konforu bir arada tutan yenilikçi eserler arasından seçim yapan jüri üyeleri; cesur, yenilikçi, avangard, modern ve neo klasik gibi kriterlerle övgüyü ve ödülü hak eden tasarımları ve firmalarını belirledi.
Yemek odası kategorisinde 1.’lik ödülünün sahibi Nora adlı ürünü ile DOĞTAŞ oldu. Oturma grubu kategorisinde Greta adlı ürünüyle NURUS 1. olurken, genç odası kategorisinde Poly adlı ürünüyle KELEBEK Mobilya 1.’liğe layık görüldü. Yatak odası kategorisinde Theresa isimli tasarımıyla TEPEHOME 1. olurken, uyku kategorisinde Tesla Sleep adlı ürünü ile YATAŞ, tamamlayıcı mobilya ve aksesuar kategorisinde Alava isimli tasarımıyla NURUS 1. oldu. İSMOB 2016 Tasarım Yarışması’nın en iyi stant ödülü ise DOĞTAŞ Mobilya’ya gitti.
Türkiye’de mobilya tasarımı ve sektörünü; sağlıklı bir çizgiye oturtmak, uluslararası platformlarda yer edinebilmesini sağlamak, tasarımı evrensel boyuta getirerek, paylaşarak, özgün tasarım fikirlerinin yaratılmasına katkıda bulunmak vizyonuyla haraket eden Türkiye Mobilya Sanaycileri Derneği- MOSDER, her geçen yıl artan bir ilgiyle gelenekselleşen İSMOB Tasarım Yarışması’yla, tasarıma üretim gücüyle destek verenlerin başarılarını tescilleme misyonunu bir kez daha üstlenmiş oldu.
Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından gerçekleştirilen İstanbul Mobilya Fuarı'nda (İSMOB) tasarım yarışması yapıldı.
10 yıldır fuarla eşzamanlı gerçekleştirilen tasarım yarışmasında oturma grubu, yatak odası, yemek odası, genç odası, uyku, tamamlayıcı mobilya ve aksesuar ile en iyi stant olmak üzere 7 ayrı kategoride tasarımlar yarıştı. İSMOB 2016'daki katılımcı firmaların yarışmaya gönderdiği 175 ürün başvurusu, bu yıl Derin Design Derin Sarıyer, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hızır Tengüz Ünsal ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) gönüllüsüHayri Alyanak jüri üyeliğinde değerlendirildi.
Yemek odası kategorisinde 1.lik ödülünün sahibi Nora adlı ürünü ile Doğtaş oldu. Oturma grubu kategorisinde Greta adlı ürünüyle Nurus 1. olurken, genç odası kategorisinde Poly adlı ürünüyle Kelebek Mobilya 1.liğe layık görüldü. Yatak odası kategorisinde Theresa isimli tasarımıyla Tepehome 1. olurken, uyku kategorisinde Tesla Sleep adlı ürünü ile YATAŞ, tamamlayıcı mobilya ve aksesuar kategorisinde Alava isimli tasarımıyla Nurus 1. oldu. İSMOB 2016 Tasarım Yarışması'nın en iyi stant ödülü ise DOĞTAŞ Mobilya'ya gitti. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), İSMOB Tasarım Yarışması'yla tasarımı evrensel boyuta getirerek, özgün tasarım fikirlerinin oluşturulmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.
Zaman