Dış Piyasalar

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

İşte İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan o veriler...

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre "Altın Vize" programıyla son 10 senede yabancılar tarafından alınan 5 bin 419 konutun yüzde 45'i Çinliler, yüzde 19,6'sı Ruslar ve yüzde 2,7'si Ukraynalılara satıldı.

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Altın Vize sahibi olmak için yabancıların en çok konut aldığı bölgeler Barselona ile başkent Madrid oldu, onları Endülüs, Valensiya, Kanarya Adaları ve Balear Adaları takip etti.

Paylaşılan detaylara göre, ülkeye vizesiz girilmesini sağlayan oturma iznini almak için en az 500 bin avroluk emlak veya 1 milyon avrodan fazla yatırım ya da devlet bonosu satın alınması gerekli.

Verilen bilgilere göre, Altın Vize alan yabancıların bu statülerini korumaları ve 5 sene sonrasında vatandaşlık başvurusunda bulunmaya hak kazanmaları için de İspanya'da yılda en az 6 ay geçirmeleri de şart koşuluyor.

- İspanya hükümeti, konut sorunu nedeniyle Altın Vize uygulamasına sınırlama getirmeye hazırlanıyor

Diğer taraftan İspanyol hükümetinin, ülkedeki konut sorunu nedeniyle son 10 senedir uygulanan Altın Vize programına sınırlama getirmek amacıyla çalışma başlattığı bildirildi.

Verilen detaylara göre, İspanyol basını, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden gelen tepkileri de dikkate alan Ekonomik İşler, Sosyal Güvenlik ve Göç Bakanlığının Altın Vize'yi zorlaştıracak düzenlemeler hazırladığını belirtti.

Söz konusu Bakanlığın, Altın Vize programını revize etmek için bundan yararlanan yabancıların İspanyol ekonomisine gerçek katkılarını araştırdığı kaydediliyor.

Ayrıca koalisyon hükümetine dışarıdan destek veren "Mas Pais" isimli siyasi partinin lideri İnigo Errejon da basına yaptığı açıklamada, "Altın Vize'nin İspanya'da konut fiyatlarının spekülasyonunu teşvik ettiğini, ulusal ekonomiye yararının olmadığını ve büyük kentlerdeki yerel nüfusu kaçırdığını" belirtti.

Yine verilen detaylara göre, Portekiz, 2012 yılında başlatmış olduğu Altın Vize uygulamasını, ülkede artan kira ve konut fiyatlarından dolayı bu senenin başlarında sonlandırmıştı.

İspanya'da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı!

Peker GYO İspanya'da yeni yatırım modeliyle konut geliştirecek!

Kira sorunu için İspanya modeli yolda! Ev sahipleri bu habere çok üzülecek!