Dış Piyasalar

İspanya'da içinde 44 ev ve bir otel olan köy 260 bin Euro'ya satılıyor!

İspanya’nın kuzey batısında yer alan Salto de Castro isimli bir köyün 260 bin Euro gibi bir bedelle satışa çıkarılması uluslararası bir ilgi elde etti.Portekiz sınırındaki bulunan Salto de Castro isimli köy, başkent Madrid’e arabayla üç saat mesafede yer alıyor

İspanya’nın kuzey batısında yer alan Salto de Castro isimli bir köyün 260 bin Euro'ya satışa çıkarılması uluslararası bir ilgi elde etti.

Portekiz sınırındaki bulunan Salto de Castro isimli köy, başkent Madrid’e arabayla üç saat mesafede yer alıyor.  Küçük bir İspanyol köyünde bulmayı bekleyeceğiz bir mimarisi var.

İspanya’nın kuzey batısında yer alan Salto de Castro'da 44 ev, bir otel, okul ve belediyenin yüzme havuzu ile bir de askeri kışla mevcut. Satışa çıkarılan bu köyde tüm bunlar var ancak yaşayan hiç kimse yok. Salto de Castro 30 seneden uzun bir zamandır terk edilmiş şekilde bulunuyor.

BBC'den Guy Hedgecoe imzalı habere göre, sahibi köyü 2000’li senelerin başında, bölgeyi turistler için çekim merkezi yapmak için satın almış fakat Euro bölgesindeki ekonomik kriz, bu hayallerini gerçekleştirmesini engellemiş.

Salto de Castro isimli köyün sahibini temsil eden yatırım şirketinden Ronnie Rodríguez konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada toprak sahibinin buraya bir otel yapma amacında olduğunu ancak olmadığını belirtti. Ronnie Rodríguez halen projenin hayata geçebilmesini istediğini de dile getirdi.

Salto de Castro'daki köyün reklamının yer aldığı websitesi reklamında, 80’li yaşlarındaki toprak sahibinin sözlerine de yer veriliyor.

Bu kişi, “Satıyorum çünkü şehirdeyim ve artık masraflarını karşılayamıyorum” ifadelerini kullanıyor. Satılık köy reklamı büyük ilgi gördü ve tam bir hafta içinde internet sayfasını 50 binden fazla kişi tıklandı.

Köy için daha önce 6.5 milyon euro istenmiş

Yatırım danışmanı Ronnie Rodríguez yaptığı açıklamada 300’den fazla kişinin potansiyel alıcı olarak kendileri ile iletişime geçtiğini dile getirdi. Olası alıcılar arasında Rusya, Belçika, Fransa ve İngiltere’den kişiler bulunuyor.

Rodríguez yaptığı açıklamada bir kişinin köy için rapora bile yatırdığını söyledi. Salto de Castro isimli köy zamanında bir elektrik dağıtım şirketi tarafından, çalışanlarına konut olması için kurulmuş. 1950’lerdeki kalabalık yerini 80’li senelerde terk edilmişliğe bırakmış.

Bu bölge ve çevresi İspanya’da boşalmış alanlar şeklinde biliniyor. Söz konusu bu köy daha önce de satışa çıkarılmış fakat 6.5 milyon Euro satış bedeli karşısında alıcı bulamamış.

Toprak sahibini temsil eden yatırım danışmanlığı şirketi, köyün işler ve ilgi görür bir bir yere dönüşebilmesi için gerekli olan yatırım bedelinin 2 milyon eurodan fazla olarak belirtiyor. 

Peker GYO'nun iştiraki Peker GYO Spain SL, İspanya'da 1.4 milyon Euro'ya 2 gayrimenkul aldı! 

İspanya hükümetinden gençlere kira desteği!

İspanya'da evini yüksek bedelle kiralayan ev sahibine 9 bin avro ceza!