Kent Haberleri

İSPARK ücretlerine yüzde 60 zam geldi! En düşük ücret ne kadar oldu? İlçe ilçe İSPARK ücretleri 16 Aralık 2022...

İstanbul'da İSPARK otopark ücretlerine yüzde 60 zam yapıldı. Peki en düşük ve en yüksek ücret ne kadar oldu? İşte ilçe ilçe İSPARK ücretleri 16 Aralık 2022...  İBB Meclisi aralık ayı toplantısının dördüncü oturumu, Meclis 1

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, İSPARK tarafından işletilen otopark ücretlerine yüzde 60 zam yapılmasına karar verildi. 

İBB Meclisi aralık ayı toplantısının dördüncü oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı. 

Meclis toplantısında 2023 Yılı Ücret Tarife Teklifleri çerçevesinde, İSPARK otopark ücretlerine zam konusu da masaya yatırılarak karar alındı. 

İBB yönetimi, İSPARK otopark ücretlerine yüzde 100 zam talep ederken, komisyonlar tarafından teklif revize edildi ve yüzde 60 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. 

Peki en düşük ve en yüksek ücret ne kadar oldu? İşte ilçe ilçe İSPARK ücretleri 16 Aralık 2022...

NTV'de yer alan habere göre; İSPARK otopark ücretlerine yapılan yüzde 60'lık zam ile en düşük ücret 20 Türk Lirası'na, en yüksek ücret ise 28 Türk Lirası'na yükseldi.

İLÇELERE GÖRE İSPARK ÜCRETLERİ 16 ARALIK 2022

İSPARK otopark ücretlerine yapılan yüzde 60'lık zam kapsamında,  kapalı katlı otoparklar ve açık otoparklarda, Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Kadıköy, Şişli, Üsküdar, Ataşehir, Bakırköy, Beykoz, Bayrampaşa, Bahçelievler, Eyüpsultan, Güngören, Kartal, Kağıthane, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Zeytinburnu, Tuzla ve Ümraniye'de araçlar için 1 saate kadar olan ücret 17,50 TL'den 28 TL'ye çıkarıldı.  

Yine aynı ilçelerde, yol kenarı otoparklarında da araçlar için 1 saate kadar olan ücret 18 TL'yen 28 TL'ye yükseltildi. 

Kapalı katlı otoparklar ve açık otoparklar ile yol kenarı otoparklarında Adalar, Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sancaktepe, Silivri, Sultangazi, Sultanbeyli ve Şile ilçelerinde 12,50 TL olan 1 saatlik park ücreti 20 TL yapıldı. 

TAKSİ DURAKLARI

İSPARK taksi duraklarında ise taksilerin giriş çıkışları 5,50 Türk Lirası'ndan 8 Türk Lirası'na, 1 gün beklemesi ise 21 TL'den 33 TL'ye yükseltildi. 

İSPARK zammı, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. 

En ucuz SUV fiyatları ne kadar? İkinci el Audi, BMW, Citroën, Mercedes, Volkswagen kaç TL? 16 Aralık 2022 fiyat listesi

Altında 3 adımlı yükseliş sürprizi! Altını olanlar resmen buz kesti! Hemen peş peşe açıklanan bu rakamlara bakın!

İstanbul'un bu semtlerine metro piyangosu vurdu!