01 / 05 / 2024

Isparta Atabey'de TOKİ projesi yapılması talebi TBMM'de!

Isparta Atabey'de TOKİ projesi yapılması talebi TBMM'de!

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy köyüne TOKİ projesi yapılması talebine ilişkin soru önergesi verdi. 



Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy köyüne  TOKİ  projesi yapılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Aylin Cesur, sorularının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti. Cesur, "Aşağıda belirtilen soruların Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplanmasını, Anayasa'nın 98. ve TBMM İç Tüzüğü'nün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca arz ederim." diye konuştu. CHP'li Cesur, şunları kaydetti: 

"Isparta ilimizin Atabey İlçesi'nin İslamköy Köyü'nün önemli sorunlarından biri konut ve kira fiyatlarının piyasa koşullarının üzerinde olmasıdır. Dar gelirli vatandaşlarımızın, sosyal konut projesi kapsamında TOKİ tarafından bir toplu konut projesi yapılmasına yönelik talepleri bulunmaktadır."

Isparta Atabey de TOKİ projesi yapılması talebi TBMM de!

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur'un soruları:

1- Isparta ilimizin Atabey İlçesi’nin İslamköy Köyü'nün konut eksikliğini gidermek ve dar gelirli vatandaşlarımızın konut hakkına kavuşabilmesi adına Atabey ilçemizde herhangi  bir TOKİ çalışması mevcut mudur?

2- Isparta ilimizin Atabey İlçesi'nin İslamköy Köyünde TOKİ sosyal ve toplu konut projesi yapılmamasının gerekçeleri nelerdir?

3- Isparta ilimizin Atabey İlçesi'nin İslamköy Köyü'nün TOKİ sosyal ve toplu konut projesi yapılacak ise hangi araziler üzerinde yapılması planlanmaktadır?

4- Isparta ilimizin Atabey İlçesi’nin İslamköy Köyü'nün TOKİ sosyal ve toplu konut projesi yapılacak ise yapım başlangıcı için hangi tarih ön görülmektedir? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön