Kent Haberleri

Isparta Şehir Hastanesi 573 milyon liraya mâl olacak!

Dr. Mehmet Karakaya Sümerhalı Fabrikası'nın 197 bin metrekarelik arsasına inşa edilecek hastanenin 573 milyon TL'ye mal olacağını ve toplam 755 yatak kapasiteli olduğunu ifade etti...

Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı işbirliğiyle yapılacak olan "Şehir Hastanesi" hakkında bilgi verdi. Dr. Karakaya hastanenin yer tesliminden sonra 24 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

 

Akfen inşaat Şirketi tarafından Sümerhalı Fabrikası'nın 197 bin metrekarelik arsasına inşa edilecek hastanenin 573 milyon TL'ye mal olacağını kaydeden Karakaya, "Toplam 755 yatak kapasiteli hastanenin 305 yataklık kısmı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak inşa edilecek. Yeni hastane hem vatandaş hem de mevcut hastanelerde çalışan personel için refah ve huzur kaynağı olacak" dedi. 


Hastanede 2 bin 262 araçlık otopark, 204 poliklinik, 18 ameliyathane, 500 tek kişilik özel oda bulunacağını belirten Dr. Karakaya, 14 bin metrekarelik kapalı alanda planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmet binası hakkında da bilgi verdi. Karakaya, merkezin projesinin onaylandığını bu yıl içinde ihalesinin yapılıp temelinin atılacağını söyledi. 



Milliyet Akdeniz