Bölge Raporları

Ispartakule'de ev fiyatları metrekaresi 1.800 liradan başlıyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Değerleme Uzmanı Asena Güngör, Bahçeşehir ve Ispartakule bölgelerindeki gelişmeleri www.emlakkulisi.com için analiz etti!

İstanbul’un büyümesi doğu ve batı yönünde olurken; kuzey yönünde havza ve orman alanlarına doğru da genişlemiştir. İstanbul Metropoliten Kenti TEM ve E-5 Karayolu boyunca, doğu batı yönünde lineer olarak gelişmektedir. Avrupa Yakası’nda Küçükçekmece- Büyükçekmece- Avcılar, Anadolu Yakası’nda ise Kartal-Pendik-Gebze nüfusun ve kentsel gelişimin kaydığı bölgelerdir. 2000’li yıllardan itibaren, kentin batı yönünde büyümesi konut arzının bu bölgelerde artmasına neden olmuştur. 



Kaynak: TSKB Gayrimenkul Değerleme


42.000 m2 arsa üzerinde gelişen Spradon Vadi projesinin teslim tarihi Ocak 2014; 40.476 m2 arsa üzerinde gelişen Avrupa Konutları Ispartakule 3 projesinin teslim tarihi Ekim 2012;  17.858 m2 arsa üzerinde gelişen Mesa Nurol Bahçeşehir 4. Etap projesinin teslim tarihi 2012 yılı sonu; 198.476 m2 arsa üzerinde gelişen Ağaoğlu My World Europe projesinin teslim tarihi ise Haziran 2013 olarak belirtilmiştir. 38.000 m2 arsa üzerinde geliştirilen Ağaoğlu My Ispartakule projesinde Haziran 2011 itibari ile yaşam başlamıştır.


Bahçeşehir ve Ispartakule bölgelerinin altyapısı sağlam donatılar oluşturularak gelişmiş olması bölgedeki konut projelerini olumlu yönde etkilemektedir. Böylece farklı firmalar tarafından gerçekleştirilen projeler birbirine eklemlenerek bölgenin gelişimi sürmeye devam etmektedir. Bahçeşehir’deki trafik sorunu bölgenin ulaşılabiliriliğini olumsuz yönde etkilemekte iken, Ispartakule'de yapılan TEM bağlantı yolu ve gişelerle birlikte bölgenin tarfik sorununun eskiye göre rahatlamış olduğu görülmektedir. Ayrıca önümüzdeki 2-3 sene içerisinde Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan Bahçeşehir'e metro bağlantısı sağlanacağı bilgisi edinilmiştir.


*Bu rapor TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından www.emlakkulisi.com için hazırlanmıştır.