29 / 04 / 2024

Isparta'ya aile sağlığı merkezi yapıldı!

Isparta'ya aile sağlığı merkezi yapıldı!

Isparta'nın Hızırbey Mahallesi'ne, mahalleli, Sağlık Müdürlüğü ve Isparta Belediyesi işbirliğinde Aile Sağlığı
Merkezi yapıldı



Isparta'nın 15 bin nüfustu Hızırbey Mahallesi'nde, muhtar Zeynep Yiğit öncülüğünde Aile Sağlık Merkezi yapılması için toplanan 10 bin TL'ye, Sağlık Müdürlüğü ile Isparta Belediyesi katkıda bulundu.

Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her mahallede Aile Sağlığı Merkezi bulundurmanın oldukça güç olduğunu, bu nedenle nüfusa göre planlama yaptıklarını söyledi. Hızırbey Mahallesi'nde de yer sıkıntısı yaşanması nedeniyle bu mahallede yaşayan 15 bin nüfusun Gülistan Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezi'ne yönlendirildiğini ve aile hekimlerinin de orada görev yaptığını belirten Önal, bir süre sonra mahalle sakinlerinin kendi mahallelerinde merkez açılması talebinde bulunduklarını bildirdi.

Mahalle Muhtarı Zeynep Yiğit'in muhtarlık yerinden feragat ettiğini ve Isparta Belediyesine ait binanın Aile Sağlığı Merkezi şeklinde kullanılabileceği yönünde karar çıkması üzerine çalışmalara başladıklarını ifade eden Önal,

"Kurumlar arası işbirliğinin örnek çalışması oldu. Vatandaşlar destek verdi, aile hekimlerimiz de destek oldu. Sağlık Müdürlüğü olarak bizler de üzerimize düşeni yaptık ve mahalleye Aile Sağlığı Merkezi kazandırdık" dedi.

Sağlık Müdürü Önal, Isparta'da merkezde 20 noktada Aile Sağlığı Merkezi bulunduğunu ve toplamda 60 hekimin görev yaptığını kaydetti.

-"HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEME DEVRİ BİTTİ"-
Hızırbey Mahallesi Muhtarı Zeynep Yiğit, devlet-vatandaş işbirliğinin en güzel örneğini verdiklerini söyledi. Yaşlı ve çocuklu vatandaşların Gülistan Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezi'ne gitmesinin zor olduğunu belirten Yiğit, sorunu çözmek için mahalle sakinleriyle işbirliği yaptıklarını bildirdi.

Yer sorunu üzerine muhtarlık için yapılan binadan feragat ettiğini kaydeden Yiğit, binanın düzenlenmesi için de mahalle sakinlerinin destekte bulunduğunu ifade etti. Merkezin yapımının 15 bin TL'ye mal olduğunu belirten Zeynep Yiğit, şöyle konuştu:

"Aile Sağlığı Merkezi için 10 bin TL mahalle sakinlerinden topladık. Bu çorbada benim de tuzum olsun diyen herkes kolları sıvadı. Artık her şeyi devletten bekleme devri bitti. Kimisi yangın tüpünü aldı, kimisi iç donanım için gerekli malzemeleri tedarik etti. Zemin döşemelerini de iki doktorumuz gerçekleştirdi. İlk etapta böyle olacağını düşünmüyordum ve biraz da korkuyordum ama sonunda örnek bir davranış gerçekleştirdik, güzel bir eser ortaya koyduk. Kalan 5 bin TL'lik desteği de Sağlık Müdürlüğü ve Isparta Belediyesinden sağladık."
AA


Geri Dön