28 / 04 / 2024

İsrail 4 ülkeden 70 bin inşaat işçisi almaya hazırlanıyor iddiası! 

İsrail 4 ülkeden 70 bin inşaat işçisi almaya hazırlanıyor iddiası! 

İsrailli bir yetkili, ülkede 7 Ekim tarihinden sonra yavaşlayan inşaat sektörünü canlandırmak amacıyla Çin, Hindistan, Sri Lanka ve Moldova'dan on binlerce işçi almaya hazırlandıklarını dile getirdi.



İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları hız kesmeden devam sürerken, İsrail'in aralarında Çin ve Hindistan'ın da bulunduğu ülkelerden yaklaşık olarak 70 bin yabancı işçi almayı planladığı öne sürüldü. İsrail basınına yansıyan haberlere göre, söz konusu bu planın amacı, saldırıların başladığı 7 Ekim tarihi sonrası büyük ölçüde duran inşaat sektörünü yeniden canlandırmak.

Reuters haber ajansının aktardığı detaylara göre, İsrail İnşaat ve Barınma Bakanlığı'ndan Genel Direktör Yehuda Morgenstern, İsrail'in Calcalist ekonomi dergisine yapmış olduğu açıklamada, ülkeye gelecek olan yabancı inşaat işçilerinin kotasının 50 binden 70 bine çıkartılması planının hükümet tarafından gelecek günlerde onaylanacağını dile getirdi.

'ÜLKELERLE ANLAŞMA YAPILACAK, 20 BİN İŞÇİ GETİRİLECEK'

Söz konusu bu kota, yaklaşık olarak 80 bin Filistinli inşaat işçisinin 7 Ekim tarihinden sonra İsrail'e girmesinin engellenmesinden sonra kasım ayında 30 binden 50 bine çıkartılmıştı.

İsrail 4 ülkeden 70 bin inşaat işçisi almaya hazırlanıyor iddiası! 

İnsan gücü konusunda sektörde bir eksiklik olduğunu kaydeden İsrail İnşaat ve Barınma Bakanlığı'ndan Genel Direktör Yehuda Morgenstern "Bu nedenledir ki İsrail'deki bina başına inşaat hızı 2021 yılında 30, 2014'te 27 ay iken şu anda 34 aya çıktı" dedi.

İsrail İnşaat ve Barınma Bakanlığı'ndan Genel Direktör Yehuda  Morgenstern, ülkelerle yapılacak olan iki taraflı anlaşmalarla, yaklaşık olarak 20 bin yabancı işçinin daha ülkeye getirileceğini aktardı.

'İŞÇİLER ÇİN, HİNDİSTAN, SRİ LANKA VE MOLDOVA'DAN GELECEK'

İsrailli yetkilinin konu ile ilgili olarak verdiği bilgiye göre, söz konusu işçilerin Çin, Hindistan, Sri Lanka ve Moldova'dan getirilmesi planlanıyor. Ayrıca bu işçilerin 10 bininin bu senenin ilk çeyreğinde İsrail'de olması bekleniyor. İsrail İnşaat ve Barınma Bakanlığı'ndan Genel Direktör Yehuda Morgenstern, 80 bin Filistinli işçi İsrail'e geri gelse bile ilave yabancı işçilerin inşaat sektörü için yararlı olacağını savundu.

İsrail İnşaat ve Barınma Bakanlığı'ndan Genel Direktör Yehuda Morgenstern, bakanlığın, İsrail şehirlerinin dışındaki projeler için ve belediye başkanları ile koordinasyon içerisinde, yaklaşık olarak 10 bin Filistinlinin altyapı projeleri için ülkeye kabul edilmesi tavsiyesinde bulunduğunu da belirtti.

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Bunları yapanlar 2025'e daha borçsuz girecek!

Kral Selman'a Koç Holding önerileri! 


Geri Dön