03 / 05 / 2024

İsrail Batı Şeria'da Filistinli ailenin evini yıktı!

İsrail Batı Şeria'da Filistinli ailenin evini yıktı!

İşgalci İsrail güçleri, işgal altında bulunan Batı Şeria’nın Beytullahim kentinde Filistinli aileye ait bir evi yıktı.



İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria’nın Beytullahim kentine bağlı bir bölgede Filistinli aileye ait bir evi ruhsatsız olduğu nedeniyle yıkımını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sabah saatlerinde çok sayıda İsrail gücü buldozerler eşliğinde Beytullahim'in Velece beldesine baskın gerçekleştirdi.

Filistinli bir aileye ait iki katlı evi yıkan İsrail güçleri ile yıkıma tepki gösteren belde sakinleri arasında arbede meydana geldi.

İsrail güçleri belde sakinlerini dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanırken, olaylar sonucunda yaralanan olmadığı açıklandı.

İsrail makamlarının bahsedilen beldeyi C bölgesi olarak değerlendirdiği ve İsrail askerlerinin Filistinli ailenin evini ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktığı kaydedildi.

İsrail yönetimi Filistinlilere ait yapıları yıkıyor

İsrail güçlerinin 1967 yılında inşa ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli nedenlerle yıkılıyor.

Yerel kaynaklar, sadece geçtiğimiz yıl Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da bulunan Filistinlilere ait 538 ev ve iş yerinin "ruhsatsız" olduğu veya "C bölgesi"nde inşa edildiği nedeniyle İsrail güçlerince yıkıldığını açıkladı.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995 yılında imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" etrafında işgal altında bulunan Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'in yer aldığı "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği İsrail'e devredilirken yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idare ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.


Geri Dön