29 / 04 / 2024

İsrail Doğu Kudüs'te 216 yasa dışı konut inşa edecek!

İsrail Doğu Kudüs'te 216 yasa dışı konut inşa edecek!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, Doğu Kudüs'te bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 216 yeni konut inşa edilmesine onay verildi.



İsrail yönetimi, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki yasa dışı bir Yahudi yerleşim birimine 216 ek konut inşa etmeyi planlıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi İnşaat ve Planlama Komitesi, Doğu Kudüs'ün güneyindeki Gilo yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 216 yeni konut inşa edilmesi için plana onay verildi.

Gilo Yahudi yerleşim biriminde ayrıca bir iş merkezi ve çocuk bakım evi de inşa edileceği açıklandı. İsrail yönetimi ise son yıllarda Doğu Kudüs'tek bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesini hızlandırdı.

Kudüs'ün demografik yapısını bozup şehri tamamen Yahudileştirmeyi amaçlayan İsrail, Doğu Kudüs'te bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesine teşvik verirken, Filistinlilerin kendi toprakları üzerinde evlerini yapması için gerekli olan imar izni vermemek için türlü bahaneler üretiyor.

Doğu Kudüs'te imar izni almak için zorlanan Filistinlilere ait birçok ev İsrail tarafından "ruhsatsız olduğu" nedeniyle yıkılıyor.

Filistinli kaynaklar, işgalin başladığı 1967'den bu yana Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 5 binden fazla evin İsrail güçleri tarafından yıkıldığını ifade ediliyor.

Diğer yandan Doğu Kudüs'te 18 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi yer alıyor. Bu yerleşim birimlerinde 220 bin fazla Yahudi yerleşimci yaşıyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.


Geri Dön